15. Сеоски вишебој у Јабланици (видео)

вишебој

После две године дана паузе, у Јабланици је поново одржан Сеоски вишебој. Петнаесто издање ове приредбе, између осталих, отворио је фудбалски тренер, Милован Рајевац.

-Изузетна ми је част да вас поздравим, поготово на јубилеј, 15. годишњицу уживања у овим традиционалним дисциплинама. Треба да се сви радујемо, корона је иза нас, тако да ћемо се и даље дружити - рекао је некадашњи селектор Гане.

Такмичари су се надметали у укупно 12 дисциплина. Екипа Милана Бакића била је најуспешнија у стругању тестером кладаром и дубећом тестером, а посебно добре резултате остварили су и полазници школа борилачких вештина - млади боксер Урош Милићевић из Ужица победио је у скоку у даљ, док је члан КБК Ере, Стефан Гаврић, победио у бацању камена и у превлачењу руку.

Милош Ђурђић победио је у превлачењу кличка, Петар Дидановић у скоку у вис, у трци коња најуспешније је било грло Луке Пановића, екипа Златибор победила је у превлачењу конопца, док су у вучи на влаци у различитим категоријама са својим грлима најуспешнији били Иван Зорић, Никола Петровић и Југослав Гојгић.

Међу члановима певачких група, које су учествовале у уводном делу приредбе, било је сталних посетилаца овог догађаја, а неки су били посебно занимљиви најмлађим посетиоцима, пре свега због физичке сличности са ликовима из домаћих телевизијских серија.

-Јесте, због сличности са Срећком Шојићем сам занимљив људима где год да одем. Иначе, познајем лично Ланета Гутовића, чак смо се и дружили са њим. Његова мајка је из ариљског краја, ми смо заједно ишли и у школу - каже Миленко Чакаревић из Ариља, по многима легитимни двојник чувеног руководиоца из серијала "Тесна кожа".

И међу продавцима било је сталних гостију. Слободан Којовић из Прибоја своје рукотворине излаже на овом месту дуги низ година.

-Има интересовања људи за овај мој рад. Има купаца, али има и телевизија које ме снимају, по Босни поготово. Ја сам све прсте исекао бавећи се овим, а мали је број људи који се овим послом још увек баве. Зато сам ваљда и занимљив људима. Иначе, овим послом се бави цела моја породица - каже Којовић.

Организатор манифестације уручио је захвалнице установама и предузећима која су ове, али и свих претходних година, подржавале овај догађај - Општини Чајетина, "КЈП Златибор", "Спортском центру Чајетина" и "Туристичкој организацији Златибор".

https://www.youtube.com/watch?v=tt314v9mmW0&ab_channel=TV%C4%8Cajetina И. Јанковић