О нама

“Културни центар Чајетина“ је 1990. године основан као општинска установа. Основне делатности су пружање услуга из области културе и спорта, пре свега становницима Општине Чајетина, као и туристима, заинтересованим групама и појединцима, и пружање стручне, техничке, организационе и материјалне помоћи другим физичким и правним лицима.
Културни центар организационо је подељен на секторе: култура, спорт, информисање, службу одржавања и службу рачуноводства. У саставу Установе налазе се: Дом културе у Чајетини, просторије Портала „Златибор прес“, Спортска дворана у Чајетини, објекат „Швајцарија“ са главним и помоћним фудбалским игралиштем, отворени спортски терени за мале спортове у Чајетини и више терена за мале спортове на Златибору.

Стадион Швајцарија налази се на веома доброј локацији, на мирном месту, добро је повезан са хотелима на Златибору и оближњим магистралним путем.
У целом комплексу постоје три терена, а сваки је опремљен прскалицама, косилицама и системом за наводњавање за максималне услове. Главни терен има трибине капацитета 800 места, семафор и светла за вечерњи распоред тренинга и утакмица.

Протеклих година најбољи тимови из Србије одабрали су Швајцарију за своје базичне припреме. И други клубови из врхунског српског фудбала долазе на Златибор да раде на својој игри, па тако и тимови из Румуније, Босне, Албаније, Бугарске, али и из удаљених земаља попут Аустралије и Кине.

Спортска хала Чајетина налази се у административном центру општине, у главној улици, и веома је важно место за друштвени живот града. 2019. године завршено је реновирање објекта, па су капацитети сада већи, са трибинама за 1000 гледалаца, и ширим и вишим простором за игру. Спортисти, тимови и остали корисници у новој арени могу употребљавати теретану, медицинску собу, простор за складиштење опреме, предворје, конференцијску салу, паркинг.

Спортска хала Чајетина је дом Кошаркашког клуба Златибор и Одбојкашког клуба Златибор, па најбољи клубови из Србије долазе да играју на такмичењима на високом нивоу.

„Културни центар Чајетина“ је препознатљив по организацији традиционалних културно-спортско-туристичких манифестација: Сабор трубача западне Србије и Смотра народног стваралаштва, Дечји фестивал „Деца међу нарцисима“, ликовна колонија „Трнава“, турнир у малом фудбалу „Златибор“, Бизнис лига и многе друге. Као суорганизатори или техничка и стручна подршка, помаже мноштво манифестација и догађаја.

Поред спортских објеката, у оквиру КЦ "Чајетина'' послује Дом културе. Ова зграда опремљена је модерним намештајем, као и кино-опремом. У биоскопској сали Дома културе приказују се најновији филмски хитови, а често гостују позоришта и глумци професионалних и аматерских позоришта. Простор је погодан и за изложбе, радионице, трибине...

Рад својих сектора, али и сва дешавања на територији Општине Чајетина прати, и о томе на свом порталу извештава, „Златибор прес“ чије прилоге преузимају разне локалне и регионалне тв станице и други портали, а за свој рад добили су мноштво захвалница, диплома и похвала.



Директор: 031/3831-160,
Дом културе: 031/3832-014,
Портал: „Златибор прес“: 031/3832-104
Спортска хала: 031/ 3831-998
Факс: 031/3832-256

ПИБ: 109846049
Текући рачун:
840-742151843-52