38. Сабор ловаца Србије од 28. фебруара до 1. марта на Златибору (видео)

На Златибору ће се у периоду од 28. фебруара до 1. марта одржати 38. издање "Сабора ловаца Србије". Ову приредбу организоваће Ловачко удружења Златибор, уз подршку Министарства пољопривреде (Управа за шуме и ловство), Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор. Распоред догађаја током сабора биће нешто другачији него претходних година.

-Због чињенице да се 29. фебруара завршава ловни календар били смо принуђени на одређене промене, тако да ће 28. фебруара бити отварање приредбе у "Хотелу Зеленкада", уз наступ КУД Златибор, певачких група и трубачки оркестар Миладина Јовановића. Наредног дана, од 7 часова ујутру, кренућемо у лов на вука, који ће се одржати на подручју "Ловишта Златибор", одн. подручју којом газдује наше удружење. Зависно од кретања дивљачи, стручна служба ће припремити терен на којем ће се вршити лов. По завршетку лова имаћемо заједнички ручак на стрелишту у Зови, код нашег ловачког дома. Од 20 часова ће се одржати ловачки бал и вечера у "Хотелу Зеленкада" - каже председник ЛУ Златибор, Милован Кнежевић, додајући да ће се стрељачка такмичења одржати 1. марта, на стрелишту Зова. Биће заступљене стандардне дисциплине -покретна мета вука на 100 метара, непокретна мета срндаћа на 100 метара, Куп Првог партизана (непокретна мета на 200 метара ловачким карабином и гађање специјалним пушкама на 400 метара) и глинени голубови, као и такмичење у припреми ловачког гулаша.

https://www.youtube.com/watch?v=bqXFjiTv-M8

Први човек ЛУ Златибор истиче да се формирање "Парка природе Златибор" ни на који начин није одразило на активности удружења нити на њихово функционисање на територији којом руководе. Како каже, удружење је ускладило своја планска документа са Парком, с којим има коректну сарадњу, тако да ће се лов спровести онако како је документа ро регулишу.

И. Јанковић

(фото: архива)