45. Међународни сајам туризма отвара се 22. фебруара

Тема овогодишњег Сајма  туризма - активни туризам

Под слоганом „АВАНТУРА ПОЧИЊЕ ОВДЕ!“ на Београдском сајму ће од 22. до 25. фебруара 2024. године у халама 1, 1А и 4 бити одржана најзначајнија туристичка манифестација целог региона југоисточне Европе и других делова света – 45. Међународни сајам туризма.

Тема наступајућег сајма је активни туризам, па ће у том смислу и све туристичке организације, промовисати оне елементе активног туризма који постоје у регији. 
Туристичка организација регије Западна Србија искористиће прилику да промовише и пројекат „Open Air Everywhere” који се реализује уз подршку Европске уније, и који се управо бави том тематиком. 45. Међународни  сајам турима биће прилика да се промовишу и друге вредности и потенцијали овог краја.
На Београдском сајму, на штанду Туристичке организације регије Западна Србије  23. фебруара представиће се и Ужице, које је ове године престоница културе и град који ће од 10 до 14. јула бити домаћин 59. Међуопштинским омладинским спортским играма.
Због ексклузивних сајамских цена, first minute понуда и пакета са мноштвом погодности, Сајам туризма је за посетиоце већ дуги низ година оријентир за одабир аранжмана и дестинација.
Земља партнер Сајма туризма 2024 је Република Грчка, а први пут на Сајму туризма наступају Камбоџа, Еквадор, Света Луција, Либија. 
Традиционално, на сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.
Радно време Сајма туризма и Сајма ХОРЕКА-ОПРЕМА је од четвртка 22. до суботе 24. фебруара од 10 до 19 часова и у недељу 25. фебруара од 10 до 18 часова.
Цена појединачне улазнице је 500 динара, а паркинга за аутомобиле 200 динара по сату.