76 представника Чајетине на МОСИ у Новој Вароши

МОСИ лого

Општину Чајетину ове године на Међуопштинским омладинским спортским у Новој Вароши од 20. до 24. јула представљаће 76 такмичара и чланова делегације у 11 спортова.

Чајетинци и Чајетинке ће се надметати у кошарци, женској одбојци, фудбалу, малом фудбалу, атлетици, планинарству, одбојци на песку за жене, тенису, каратеу, стрељаштву и спортском риболову.

Свечано отварање МОСИ игара је у среду од 16 часова на стадиону Браношевац након чега ће по традицији уследити фудбалска утакмица у којој учествује домаћин уз прва атлетска такмичења. Спортисти Чајетине ће свечаном дефилеу бити представљени следећом личном картом:

"Чајетина је општина на западу Србије у Златиборском округу, са око 12 хиљада становника у 24 месне заједнице. Ова златиборска варошица у којој је туризам главна привредна грана има вишедеценијско присуство на МОСИ, а 2010. године је била и домаћин. Ове године делегацију од 68 чланова у 10 спортова предводи генерални секретар Спортског савеза Чајетине Мирко Петровић, још увек актуелни рекордер МОСИ у трци на 3000 метара и вишеструки освајач медаља у атлетици. Спорт у Чајетини има блиставу традицију, смучарски клубови су најбољи у Србији, фудбалски клуб је стабилан друголигаш, а карате клуб је најмасовнији у општини."

Ову годину обележио је највећи успех - дупла круна кошаркаша Златибора који су освојили АБА2 лигу и Kошаркашку лигу Србије предвођени Чајетинцима, као и улазак одбојкашица у виши ранг. Управо из ова два спорта су и носиоци заставе. Изданак млађих категорија KK Златибор Матеј Гавовић и капитенка ОK Златибор Александра Пантовић.

Састави екипа: 

Фудбал: Ђорђе Баћковић, Ђорђе Кокоровић, Радован Нинчић, Давид Обрадовић, Александар Савић, Стефан Шкодрић, Младен Мирковић, Лазар Младеновић, Саша Филиповић, Лука Савић, Вељко Гордић, Марко Шалипуровић, тренер: Оливер Лазаревић

Мали фудбал: Немања Кутлешић, Марко Костадиновић, Драган Спасенић, Жељко Костадиновић, Иван Марић, Михајло Вујовић, Марко Станић, Александар Драговић, Александар Петровић, Немања Стојановић, Никола Бјеличић, Лука Деспић, Немања Љубојевић, Никола Кокоровић; тренер Ратко Несторовић.

Кошарка: Ђорђе Лојаница, Лазар Милошевић, Ђорђе Раковић, Бошко Чорбић, Павле Пећинар, Бранко Брашанац, Матија Милекић, Матеј Гавовић, Никола Драговић, Данило Весовић, Никола Сапун, Мирослав Јевремовић; тренер Душко Пантовић

Одбојка: Анђела Тошић, Марта Раденовић, Милена Власоњић, Тамара Рњаковић, Александра ПантовићТијана Видић, Јелена Смиљанић, Аница Нинчић, Елена Станковић, Исидора ТошићВалентина Луковић, Наталија Брашанац, Јована Гудурић, Сенка Јевтовић, Сара Марковић; тренер Станко Брашанац

Атлетика: Александра Тодоровић.

Тенис: Михаило Дедић, Вук Бијељанин.

Стрељаштво: Петар Васиљевић, Бранко Шкодрић, Никола Смиљанић.

Карате: Николина Тодоровић, Аница Радибратовић; тренер Слађана Вуловић

Планинарство: Вељко Делић, Милош Ђорђевић, Никола Ђорђевић, Софија Бућић, Милена Бујишић, Јелена Ђорђевић; тренер Петар Весовић.

Спортски риболов: Недељко Павловић, Предраг Видановић, Ђорђе Лојаница

Одбојкашице ће за пролаз даље играти са Гораждем (четвртак 8ч) домаћином Новом Вароши (четвртак 15:30), и Бајином Баштом (петак 10:30ч). Кошаркаши су у групи са Пљевљима (четвртак 10:30ч), Прибојем (четвртак 18ч) и Ариљем (петак 10:30ч). Екипа у малом фудбалу играће против Сокоца (четвртак 10:30ч), Пожеге (четвртак 18ч) и Мојковца (петак 10ч). Чајетински тенисери у групној фази ће се надметати са Новом Вароши (четвртак 9ч) и Фочом (петак 9ч). У одбојци на песку Чајетинке ће играти против Пожеге (четвртак 11ч) и Сокоца (петак 11ч). Спортови у којима Чајетина има представнике планинарство и карате на програму су у четвртак и петак, у стрељаштву у петак а у спортском риболову у суботу.