АФЦ Златибор 2020: Нинчић дебитовао победом, шампионски појас за Георгијева (видео)

На трећем ММА и К1 турниру у спортско - туристичком центру Златибор федерације АФЦ виђено је девет занимљивих борби. Домаћи такмичари имали су половичан учинак пошто је Видоје Нинчић победио, а Сретен Божовић изгубио, док је у главној борби вечери познати Бугарин Камен Георгијев освојио шампионски појас АФЦ федерације.

https://www.youtube.com/watch?v=nW_0TH908l8&feature=youtu.be

Трећу годину узастопно златиборска публика изблиза је видела како изгледају борбе у мешовитим борилачким вештинама и са колико се емоција такмичари боре. У борби која је отворила вече, домаћи борац Видоје Нинчић је победом дебитовао у професионалној конкуренцији у K1 до 73кг савладавши Срђана Перишића из Ужица. Двадесетогодишњи Златиборац у чијем су углу били његови отац и брат победио је одлуком судија после три рунде отворене и офанзивне борбе.

Пред домаћом публиком није успео да слави Чајетинац Сретен Божовић изгубивши од Алексе Боснића. Борац из Београда успео је да натера Божовића на предају пред крај прве рунде, тежио је да спусти борбу у партер, а домаћи такмичар није искористио једну прилику да закључа руку противника и тако забележи другу победу у профи каријери и АФЦу, па сада има скор 1/1, а први пораз доживео је од борца ког добро познаје.

У главној борби вечери искусни Бугарин Камен Георгијев освојио је појас АФЦ федерације победивши Јусуфа Хајровића из екипе Топ тим Санџак. Централни догађај вечери није разочарао публику јер су искусни борци до 93 кг приказали и умеће, али и тактичко надмудривање. Према речима победника који је и раније освајао шампионске појасеве пресудна је била трећа рунда у којој је џудо захватима дошао до бољег положаја и зарадио више бодова код судија.

У осталим мечевима 26-годишњи Милан Радаковић је савладао 21 годину старијег Драгутина Милошевића Белог, док се његов брат Марко Радаковић није борио због повлачења противника. У дуелу двојице дебитаната Ђорђе Буквић из Врбаса је одлуком судија победио Јована Тодоровића из Подгорице. Кикбоксери из клуба Хектор из Лакташа однели су две победе у дисциплини К1 пошто је Дамјан Савановић победио Јовицу Крџића из Чачка, а Срђан Шућур нанео тек трећи пораз Дејвиду Кајевићу из Подгорице. Црногорски ММА представници уписали су две победе: искусни Иван Шофран из Будве победио је 19-годишњег Јована Угреновића из Краљева док је Жарко Јанковић из Подгорице после прекорета у првој рунди савладао Бугарина Нурала Назмиева.

Трећи Atletic fighting champonship (АФЦ) турнир на Златибору одржан је под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор, Спортског савеза Чајетине, Спортског центра Чајетина и Спортско туристичког центра Златибор  уз бројне локалне спонзоре, а АФЦ следеће догађаје организује у Македонији и Аустрији.