АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ЗЛАТИБОРА – ЧИСТО ИЗ ЉУБАВИ

ЧИСТО ИЗ ЉУБАВИ

У петак, 19. маја, Удружење грађана Златиборски круг - Чајетина је, у партнерству са ОШ "Димитрије Туцовић" и КЈП „Златибор“ реализовало акцију чишћења Златибора - "Чисто из љубави".

Златиборски круг је за ову акцију добило подршку компаније „Лидл Србија“, која је обезбедила мајице и качкете за учеснике, исхрану и освежење. Младе волонтере – екологе из чајетинске и златиборске основне школе предводиле су наставнице биологије и водитељке еколошке секције у Чајетини и на Златибору, Зорица Милосављевић и Снежана Доганџић Тучућ. Ученицима су се придружили запослени у комуналном јавном предузећу „Златибор“, а прикупљан је отпад на
простору Еко одморишта и око Палисадових терена. Прикупљен отпад је разврставан на суви и мокри.

Жеља Компаније „Лидл Србија“ да подржи друштвено одговорно понашање, повезала се са активностима Златиборског круга, који већ годинама уназад са чајетинским ђацима организује овакве акције. Златиборски круг на овај начин наставља да промовише грађански активизам и волонтеризам,ж у локалној заједници, а успех еколошких акција у највећој мери зависи и од спремности за сарадњу КЈП „Златибор“ и њихове велике подршке.