Акција "Гондолин Зелени изазов" (видео)

Акција "Гондолин зелени изазов"

"Гондолин Зелени изазов“ је назив акције, коју је ЈП „Голд гондола Златибор“ организовало данас ради прикупљања отпада и уређивања зелених површина, на траси гондоле. 

ЈП „Голд гондола“ Златибор организовало је данас акцију прикупљања отпада, уређивања зелених површина, као и крчења грања, на међустаници гондоле и на врху Торника. Акција је спроведена под слоганом  „Зелени изазов“, и како је истакла директорка, Бојана Божанић, задатак је био изазвати све сараднике, партнере, госте, колеге, љубитеље Златибора и гондоле, да развију свест о потреби заштите природе. 

"Све активности које спроводимо радимо на основу тих основних вредности које баштинимо у фирми, једна од главних је дефинитивно и брига о животној средини и екологији. Кроз различите акције које спроводимо трудимо се да покажемо да је чишћење смећа, увођење шумског реда, у сарадњи са нашим партнерима и сарадницима, заиста јако важно, како би приказали природу на најбољи могући начин. Желим да се захвалим свима који су учествовали у акцији, и изузетно је лепо видети посвећеност и свом месту, фирми али најважније природи. Ја се искрено нарам да ћемо у овом стилу и духу наставити да спроводимо све будуће активности", рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП "Голд гондола"Златибор. 

Поред радника гондоле, у акцији су учествовали чланови КЈП „Златибор“ Чајетина, чланови Парка природе "Златибор" и Србијашуме, приватни предузетници, као и чланови еколошке секције ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина.

"У маниру еколоски свесног Предузећа и у жељи да природа буде чиста и да очувамо животну средину, редовно организујемо овакве акције са колегама из Парка природе Златибор и КЈП "Златибор", чистимо просторе око и између станица", истакла је Бранкица Рајовић, ЈП "Голд гондола"Златибор.

Ученици који су учествовали на овој акцији, добар су пример како се од најраније доби може озбиљно развити свест о потреби очувања животне средине.

Циљ ових акција јесте  ставрање јаке еколошке свети код свих суграђана, очување природе, па тако и улепшавање животног простора.