Акција "И ја се борим" 15. фебруара на Краљевом тргу

нурдор

Национално удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР  у координацији са Омладинским клубом Чајетина организоваће 15. фебруара, на обележавању Светског дана деце оболеле од рака, акцију „И ЈА СЕ БОРИМ!“. 

„Деца и млади оболели од рака су истински Суперхероји али и њима је потребна свака подршка и помоћ. Боримо се за њих и са њима, заједно, јер само тако можемо мењати свет педијтријске онкологије у Србији. НУРДОР уз помоћ пријатеља, донатора и волонтера то чини већ пуних 20 година. Као и претходних година, ово удружење ће обележити Светски дан деце оболеле од рака организовањем хуманитарних манифестација у више од 30 градова широм Србије на којима ћемо, уз пригодан музички програм, послати поруку подршке деци која се лече. Током акције планирано је и прикупљање прилога за пројекте НУРДОРа, од којих су многи били пионирски - по први пут спроведени у нашој земљи - попут Рехабилитационих кампова за малишане лечене од малигних болести, радионица психо-социјалне подршке намењене деци и родитељима током боравка на педијатријским хемато-онколошким одељењима и отварања Родитељских кућа за смештај малих пацијената из унутрашњости током њиховог лечења у Београду, Нишу и Новом Саду. Континуирано, од свог оснивања, НУРДОР улаже у реконструцију, осавремењавање и опремање свих педијатријских хемато-онколошки одељења у Србији. Током 2018. године удружење је отворило нову дечју хемато-онколошку болницу у Нишу и ново реконструисано одељење дечије хемато-онкологије у Крагујевцу захваљујћи подршци бројних донатора и пријатеља.“

Акција на Краљевом тргу на Златибору реализоваће се од 12 до 14 часова.  У програму ће учествовати музичка група „Класична двојка“ из Ужица. Такође ће бити реализоване занимљиве активности као што је фејс пејнтинг, а наши најмлађи суграђани моћи ће да уживају и у дружењу са маскотама. 
Организатор ове акције је НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) у сарадњи са Омладинским клубом Чајетина.