"Активнија Србија" окупила породице на јавном тренингу на Златибору (видео)

a

"Активнија Србија" шесту годину за редом промовише културу вежбања и на градским трговима и парковима одржава јавни тренинг и подстиче грађане да буду физички активни. Ове сезоне пројекат је назван "Јака породица" са идејом да породице буду окупљене, у циљу подизања свести грађана о важности физичке активности.

Још један успешан тренинг "Активније Србије" одржан је на Краљевом тргу на Златибору. Као и прошле године, тренинг дан је осмишљен као масовни јавни тренинг на којем су сви заинтересовани могли бесплатно да вежбају уз инструктора, а главни циљ је да се „прошире видици“ људи по питању здравијег и спортског начина живота. 

"Где је лепше вежбати него на Златибору, на планини која има све услове за један диван одмор али активан. Знам да је овде лепо и да се сви друже али би могли мало да изађемо изван и да видимо лепоте Златибора који не само да је одличан за одмор, већ и за опоравак организма, што је и најважније у ово време брзог живота. Ми сваке године обиђемо 15-20 градова у којима промовишемо овакву манифестацију, културу вежбања, забаву за целу породицу. То нам је мисија и визија, да што више људи крене са нама да вежба и дружи се а онда да наставе и сами", рекла је Тања Банђур, директор пројекта "Активнија Србија".

Већ четврту годину за редом Активнија Србија вежба на Златибору уз подршку Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор. Час физичке активности ове године је спроведен и уз сарадњу са представницима ЈП "Голд Гондоле", Смучарског клуба Златибор, Карате клуб "Рујно", Златиборске шетње и СБ Чигота. 

"Од како се овај пројекат појавио на Златибору ми смо били први учесници и доследна смо подршка годинама уназад. Деца воле овај тренинг, нарочито јер добијају ситне поклоне као мали знак пажње. Њима тренинг није посебна мотивација јер тренирамо свакодневно у клубу, али је занимљиво то што они са собом поведу родитеље, браћу, сестре и сви породично учествују, што је веома важно", каже Слађана Вуловић, Карате клуб "Рујно".

"Ми редовно учествујемо у овим активностима и "Активнија Србија је један од најзанимљивијих догађаја што се тиче рекреативног спорта који се дешава овде на Златибору и увек ћемо се одазивати учешћу на оваквим манифестацијама", рекао је Радосав Јелисијевић, Смучарски клуб "Златибор".

Овај пројекат је удружио нутриционисте, спортисте, лекаре и медије како би се подигла свест грађана о значају физичке активности, о томе колико је она важна за очување здравља с обзиром да су подаци о времену које се проводи у физичким активностима поражавајући.