Активности чајетинског Удружења пензионера (видео)

Удружење пензионера општине Чајетина је у претходној години испунило план рада за ту годину, а са почетком нове увелико се ради на реализацији предвиђених активности. Прва од њих била је обнављање просторија Удружења, а све иде лакше уз дружење у којем се заборављају сви проблеми, кажу пензионери.

https://www.youtube.com/watch?v=iDQvucBxH-4

Просторије Удружења пензионера општине Чајетина су место сусретања, дружења уз шале и смех, уз игру и забаву. Битне су и као простор где се обављају пословни договори и где ће они који потраже помоћ или савет, било да су чланови или не, то и добити. Међутим, како каже председник чајетинског удружења пензионера, овај простор није сређиван већ четрдесетак година, а за то су се стекли услови почетком ове године.

-Захваљујући новцу који смо добили од локалне самоуправе били смо у могућности да све детаљно урадимо. Променили смо WC шоље, лавабое и водокотлиће, који су постављени пре више од 40 година... Сваки ћошак смо окречили, а једна група пензионерки је опрала завесе и столњаке, тако да се надам да ће ово служити за пример и надам се да ће ове млађе пензионерке да се обавежу да ће објекат детаљно чистити барем једном седмично- изјавио је Славко Пантовић, председник УП општине Чајетина

У обновљеном простору већ се кренуло са редовним активностима које укључују и разне набавке уз олакшице при плаћању у куповини меда, лиснатог теста, меса, али и дрва за огрев и слично. Чланови овог удружења припремају се и овог пролећа за акцију пошумљавања.

-Наручили смо саднице за акцију у априлу месецу. Имамо намеру да пошумимо око два хектара, на истој локацији као претходне године. Мењамо врсту бора, уместо црног садимо бели бор, јер стручњаци кажу да је то подручје Богом дано за ту врсту бора. 

Већ је почело и интересовање пензионера за боравак на мору у Грчкој где је у 2019. години летовало њих  40, а већ сада, каже Пантовић, број заинтересованих   премашује 100. Тренутно се, у сусрет 8. марту,  пензионери припремају за дружење у "Рујном" на Златибору што ће бити својеврстан знак пажње према женама из чајетинског Удружења .