Ања Илић испунила норму за Зимску олимпијаду у Пекингу

Ања Илић

Ања Илић је овог викенда са две медаље освојила неопходне бодове за Олимпијске игре у Пекингу 2022.године. Меморијал Владимир Шипчић је био пресудан за испуњавање олимпијске норме.

У суботу, 2.октобра Ања Илић је освојила прво место у трци на 5 километара временом 13:44.2. Овај резултат јој је донео 60.57 ФИС бодова. Данас је резултат био за секунду лошији (13:45.9) што је било довољно за друго место и 69.28 ФИС бодова. Ови бодови су били пресудни за олимпијску норму.

Вредан рад и труд су се исплатили. Само овог лета Ања Илић је освојила десет медаља и то пет златних, четири сребрне и једну бронзану.

Ања Илић је рођена 30.октобра 1998.године и тренутно је најбоља нордијска скијашица Србије. Ова мада спортисткиња је 2016.године је представљала Србију на Олимпијади младих у Лилихамеру где је имала част да носи заставу Србије. Затим је наступала за репрезентацију Србије на Универзијади у Казахстану и Војничкој олимпијади у Сочију. Четири пута је била међу три најбоље смучарке у укупном пласману на Балкан купу, и то 2018.године је била друга а затим од 2019-2021 три пута трећа.

https://www.youtube.com/watch?v=uvYqwttg3Hc&ab_channel=TV%C4%8Cajetina

Извор и фото: Златибор.тв