Биатлонци Златибора тренирали у Италији

Биатлонци у Италији

Чланови Смучарског клуба Златибор раде на припремама за нову сезону такмичења у нордијском скијању и биатлону, тренинге спровое како на домаћем терену, тако и у иностранству. 

Млада Емилија Бућић ће добре резултате из млађих узрасних категорија покушати да пренесе и на учинак у сениорској конкуренцији. Како би се што боље показала, боравила је на тренинг камповима у Италији заједно са клупским друговима Милошем и Николом Ђорђевићем и Исидором Ћуповић. Чланови биатлон репрезантације Србије су тренирали и такмичили се у Вал де Фијемеу и Мартелу, а имали су непосредан контакт са најбољим такмичарима света. 

"На кампу у Мартелу сам имала прилику да тренирам са олимпијском шампионком Лауром Далмар. Она ми је пренела нека своја искуства са трка, и са техником тако да сам поправила своју технику. Много је лепо горе за тренирање. Стрелиште, стаза и целокупна организација су без икаквих мана,

каже Емилија Бућић. Тренер у СК Златибор Радосав Јелисијевић је и помоћни тренер у репрезантацији Србије у биатлону и нордијском скијању. Репрезентативци са Златибора ће у јануару наступати на тркама Балкан Купа, од којих ће једна по традицији бити на Златибору, а такмичиће се и у Словенији и Аустрији. Централни догађај за репрезентацију у новој сезони биће наступ Ање Илић из СК Звезда на зимским Олимпијским играма у Пекингу које почињу 4. фебруара. 

"Доста нам значи тај пласман зато што ова деца која тренирају имају неки циљ да остваре као што је Ања направила. Одлазак на Олимпијаду је сан сваког спортисте, и млађи виде да је то реално и зато им је добар подстрек да тренирају даље,"

каже Јелисијевић. Нордијци биатлонци су отпутовали на Копаоник на наставак припрема, а из СК Златибор у којем поред Јелисијевића као тренер ради и Емилија Станковић позивају заинтересовану децу да се прикључе тренизима.