Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ расписала два конкурса (видео)

фест

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је ових дана, поред редовних активности и рада са најмлађим читаоцима, објавила и два конкурса: један за најбољу фотографију у оквиру Фестивала цвећа који је намењен  основцима, и други – међународни, за  најбољег афористичара, а у оквиру манифестације Летњи улични ерски кабаре.  

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је 6. маја расписала фото конкурс на тему „Цвеће мога краја“ за децу старијих разреда основних школа, који се завршава 15. маја. Сви заинтересовани учесници могу поставити своје фотографије цвећа у коментаре објаве Конкурса на "Фејсбук" страницама Библиотеке, заједно са својим личним подацима.

„Конкурс је Библиотека организовала у сарадњи са ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине. Бираћемо победника Конкурса и доделићемо награде на нашем Фестивалу цвећа. Овај златиборски фестивал пољског цвећа одржава се ове године по пети пут и њиме се наша библиотека укључује у реализацију пројекта  Хортикултурне библиотеке Србије. Програм Фестивала биће веома интересантан. Започиње 20. маја уношењем цвећа у библиотеку, а наставља изложбом куће и цвеће Златибора, тако да ће наши посетиоци бити у прилици да виде многобројне природне лепоте у цветном аранжману Златибора. Гостујућа библиотека на 5. Фестивалу је библиотека из Зворника која ће представити своју хортикултурну делатност“, рекла је Љиљана Ракић , библиотекарка. 

Фестивал се одржава 19. и 20. маја уз шаренолик програм, а  на њему ће бити проглашен победник фото конкурса, кога очекује интересантна награда. Такође, Библиотека је већ традиционално у овом периоду расписала и Конкурс  за афористичара године, а најбољи ће бити награђени током манифестације Летњи улични ерски кабаре.

„Као и свакегодине, и ове очекујемо да се доста афористичара јави на конкурс. Афоризме могу слати или електронскм поштом под шифром, или обичном поштом у четири примерка, такође под шифром, а решење шифре ће ставити у засебан коверат, на адресу Библиотеке. Рок за приспеће афоризама је 1. јул, тако да ће комисија имати времена да прегледа афоризме и процени који су најбољи,а самим тим и прогласи најбоље афористичаре.“

У Комисији су афористичари: др Слободан Симић, Нешко М. Илић,  Зоран Богдановић, а  испред колектива  библиотеке - Љиљана Ракић. Одлуке жирија о награђеним радовима биће познате 25. јула, а организатор је на себе преузео право штампања књиге афоризама доспелих по објављеном конкурсу.
Више информација заинтересовани могу добити на сајту Библиотеке, или њиховој фејсбук страници.


Мирјана Ранковић Луковић