Бициклом преко Балкана (видео)

p

Престоница Португала Порто је родно место и почетна тачка авантуре Ане Силва. Девојка са запада Европе је долетела у Далмацију одакле је кренула на дуг пут са бициклом која ће је провести целим Балканом у наредних неколико недеља. Тренутно је стационирана у Чајетини али убрзо креће на Пештер па у Македонију.

Ана је сама на овом путу, али како каже пре бицикла је путовала са ранцем пешке и користећи то искуство сада иде на много дуже путовање.

Тако дуго путовање оставља вас у милост и немилост временским условима који  не могу увек бити на руку. Португалка рођена 1984. године је увек спремна на све околности, чак и на ситуацију када не може да нађе смештај преко специјализованих сајтова на Интернету. 

Бицикла има 45кг са свом пратећом опремом и зато се путује полако и без журбе. Ана има посебне заштите за гуме да не би дошло до пробијања. 

Анин план је да пређе преко Македоније, Бугарске  Турске и обалом Црног Мора до саме границе са грузијом које је само можда коначно одредиште јер како наводи постоји могућност да је пут натера да настави даље. 

Бацити све карте на сто и упустити се у непознато је мотив оне авантуристкиње која трага за новим искуством. После овог пута Ана планира да започне пројекат кампа за бициклисте и пешаке који ће мотивисати и жене и децу да пронађу забаву у вожњи бициклом и путовању на дуге стазе.