Биоскопски репертоар од 9. до 12. децембра у Културном центру Златибор

биоскоп

У биоскопу Културног центра Златибор ове недеље су на репертоару пет занимљивих филмова. Публика ће моћи да погледа филмове “Меда са севера”, “Није лоше бити човек”, “Десет у пола”, “Спенсер” и “Није време за умирање”.

Најмлађи гледаоци ће моћи да погледају анимирани филм Меда се севера. Прича прати авантуре поларног медведа који са пријатељима стиже у Њујорк. Филм је синхронизован а гласове ликовима позамљују Стефан Бундало, Ива Стефановић, Бојана Стефановић, Марко Марковић и Борис Миливојевић.

Љубитеље домаћих филмова ће два дана после премијере моћи да погледају филм “Није лоше бити човек”, Душка Ковачевића који потписује сценарио и режију. У филму играју Војин Ћетковић, Бранка Катић, Ненад Јездић, Христина Поповић… Прича прати Милана, професора клавира који покушава да открије како је његов кум, поп звезда Ранко Бели нестао пре пет година. У покушају да сазна шта се догодило Милан долази у сукоб са породицом и пријатељима, и склапа једно необично пријатељство.

Филм “Десет у пола” је занимљива комедија чија се радња одвија у Сарајеву. Када у Енесову ћевабџиницу уђе позната инфлуенсерка из Загреба која каже да је дошла да поједе „најбоље ћевапе у Сарајеву“, он је пошаље код Изе, да би тако и он могао након прве услужене муштерије, да приуштити себи задовољство прве јутрање кафе. Овај сасвим безазлен, пријатељски гест, изазива потпуни распад комшијског, пословног и приватног живота, али не само Енесовог и Изиног, него у целом граду. Где се једу најбољи ћевапи у Сарајеву?

Филм је режирао оскаровац Данис Тановић, а у филму играју Едиб Ахметашевић, Изудин Бајровић, Керим Ћутуна, Бранко Ђурић…

За оне који воле драму на репртоару је филм Спенсер који говори о  преломном тренутку са почетка деведесетих када је Лејди Дајана одлучила да се разведе од принца Чарлса. Радња филма смештена је у 1991. годину током божићних празника када је принцеза Дајана почела да се суочава са својом тешком одлуком да оконча брак с принцом Чарлсом. Филм даје увид у екстравагантан живот на имању Сандрингам и савршено дочарава емоције Лејди Ди услед борбе с гласинама о аферама док је избегавала немилосрдне папараце.

Режију потписује Пабло Лорејн, а играју Кристен Стјуарт, Ејми Мансон, Џек Фартинг, Шон Харис…

Најновије авантуре Џемса Бонда публика може да види у филму “Није време за умирање”. Тајни агент 007 ужива у мирном животу на Јамајци. Но, као што то бива Џемс Бонд ће на позив пријатеља Фелиxа из ЦИА напустити миран живот. Бонд ће преко Кубе, Норвешке и Сахалинских острва трагати за мистериозним зликовцем и опасном нанотехнологијом.

У филму последњи пут гледамо Данијела Крега као Џејмса Бонда. У осталим улогама се појављују Леа Сејдокс, Ана де Армас, Рами Малек, Ралф Фајнс, Кристоф Валц,…

Репертоар:

09. децембар

17.00 – Меда са севера
19.00 – Није лоше бити човек
21.00 – Спенсер


10. децембар

17.00 - Меда са севера
19.00 - Десет у пола
21.00 - Није време за умирање


12. децембар

17.00 - Меда са севера
19.00 - Није лоше бити човек
21.00 - Спенсер

Карте се могу купити на билертарници Културног центра на дан пројекције.