Блогери и инфлуенсери у посети Златибору

ст село

У оквиру креирања промотивне кампање Туристичке организације Србије - промоција вредности Западне Србије, Златибор је посетила група блогера и инфлуенсера из следећих земаља: Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Русија и Србија. У оквиру једнодневног обиласка најпосећенијег планинског центра Србије, током 17. јуна 2022. године, инфлуенсери су се упознали са појединим туристичким потенцијалима планине, атракцијама и садржајима којима Златибор располаже.

Том приликом посетили су обновљени Краљевом трг, упознали симболе Златибора, где је посебну пажњу привукла дрвена скулптура „Златиборски брзи воз“, као И изглед преуређеног златиборског језера. Изразили су задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 129 година.

Потом су посетили јединствени музеј на отвореном “Старо село” Сирогојно, где су учествовали у радионици где су им домаћице представиле традиционалну вештину плетења. Бројне награде из целог света сведоче о невероватном успеху плетене одеће израђене вештим рукама златиборских плетиља из овог малог златиборског села. Потом су уживали и у обиласку најпосећенијег спелеолошког објекта Србије, Стопића пећини.

Посебну пажњу гостима је привукла разноврсна гастрономска понуда и традиционални домаћи производи, док су љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинили да са Златибора понесу најлепше утиске.