Боксери на Златибору брусили форму

Боксерска репрезентација Србије

Боксерска репрезантација Србије спровела је опште физичке припреме на Златибору од 10. до 31. јануара . Сениорски и омладински репрезентативци су заједно тренирали за такмичења која их очекују ове године. 

У дворани Туристичко рекреативног комплекса Златибор на припремама је тренирало 40 бораца, а највише се радило на физичкој снази. Централни догађај за који се спремају у овој години је Европско првенство које ће се у мају одржати у Јерменији. Пре тога, репрезентативци ће учествовати на два јака турнира, а први је већ у фебруару у Бугарској, Странџа куп, што је један од најјачих турнира на свету.

"На временске услове уопште не обраћамо пажњу, тренирамо три пута дневно. Мислим да веома напорно радимо на побољшању опште физичке спреме. Укључени су тренинзи сваког типа тако да ће момци бити веома спремни после овога,"

каже селектор Милан Пиперски. Заједно са сениорима ради и 18 омладинских репрезентативаца које у априлу очекује Европско певрнетво у Бугарској где је циљ освојити медаљу и припремити борце за сениорску конкуренцију. 

"С обзиром да су ово опште физичке припреме, већина задатака је на физичкој спреми, тек после тога нам долазе два турнира, па ћемо онда правити специфичне припреме, тако да је све подређено Европском првенству, до тада ћемо имати искристалисану ситуацију ко ће отићи на то такмичење. То што смо ту заједно са сениорима доста значи нашим омладинцима,"

сматра селектор омладинске селекције Ненад Васиљевић. Најискуснији на златиборским припрамама је тешкаш Владан Бабић који је годину отворио управо у ТРК Златибор победом у свом четвртом профи мечу. Тридесетједногодишњи капитен репрезентације ће бити међу узданицама и на наредним такмичењима. 

"Овај снег нам мало отежава, али било је за очекивати да ће га у јануару бити. Не можемо баш да трчимо онако како смо планирали, па је то мало теже. Покушавамо да испунимо све то што је по плану и програму, али тешко је. Без неких већих проблема и повреда настављамо то све како треба," 

каже Бабић. Из табора боскерске репрезентације поручују да су задовољни условима на Златибору што показује чињеница да редовно овде спроводе припреме, као и да је Савез обезбедио добру подршку од које се очекују медаље на будућим такмичењима.