Борис Вукомановић ове године остварио запажене резултате у санда боксу (видео)

Чајетинац Борис Вукомановић остварио је добре резултате ове године у санда боксу

Чајетинац Борис Вукомановић остварио је добре резултате ове године у санда боксу, џију-џици и мешовитим борилачким вештинама.
После дугогодишњег бављења фудбалом, млади Чајетинац Борис Вукомановић се пре две године посветио борилачким вештинама уз рад са тренером Сретеном Божовићем. Тренутно највише раде на ударачким техникама а Викомановић је ове године остварио запажене резултате у санда боксу. У дисциплини најсличнијој кик боксу је најпре у фебруару освојио друго место на државном првенству, а у мају је дошао до злата на међународном првенству у Новом Саду, док је на ММА турниру у Котору стигао до другог места у категорији до 70кг.

"Тренирали смо јако, спремали смо се, очекивали смо златну медаљу и ето... Пре свега бих хтео да се захвалим свом тренеру на напорном раду и тренингу,  „Ужицу патриот би-џи-џи“. Наравно сви имамо узоре, али пре свега трене, пар познатијих бораца као на пример Макгрегор, Џон Џонс", каже Вукомановић.
„Одличан резултат, победити у било чему а камоли у кик-боксу. За мене велика сатисфакција, за мој рад, да сам нешто дбро урадио“ каже тренер Сретен Божовић. 

И сам Божовић се са фудбала пребацио на борење, и тренутно је више посвећен тренерском раду у свом клубу ММА Златибор, али повремено се и сам окуша у борбама, па је недавно освојио сребро на такмичењу у џију-џици. Каже да сада има више могућности за спаринговање. 

У Ужицу у том “Патриоту“ имамо клуб који има преко 20 чланова од којих су њих пет, шест добри такмичари који су сад на завидном нивоу, што је за оно неко време кад сам ја почињао да тренирам, стварно супер. Он сад има овде да спарингује. Не морамо да путујемо далеко, одемо доле до Ужица где имамо добар и квалитетан спаринг. Желим да поменем Радоја Богићу и кик бокс клуб „Ере“ где такође идемо, где је ударачки део кик бокса на врхунском нивоу, тако да имамо разрађене услове“. 
У ММА Златибору тренирају и још четири рекреативца, а било је још добрих резултата из овог клуба током године. Јанко Гукић је освојио друго место на такмичењу у џију-џици у конкуренцији јуниора до 84кг. Стефан Гаврић је био пети, у категорији преко 100кг. Успех је направио и Жарко Глишовић освајањем првог места на Субмишн греплинг чемпионшипу у Сарајеву у категорији до 77кг.    
Вукомановић и Божовић имају жељу да се стигне до јаке професионалне конкуренције, али су фокусирани на систематски рад кроз тренинге. У првој половини године одрађен је велики број спаринга, али тренутно се више ради на вежбама снаге, док се интензитет тренинга не појача за следеће такмичење које ће бити у Београду у ММА рингу.