Бројне активности чајетинског удружења пензионера

Удружење пензионера општине Чајетина једно је од најстаријих на подручју Општине, али се слободно може рећи једно од најорганизованијих. Броји око 1000 чланова, којима је разним активностима и услугама олакшан свакодневни живот. Интересовање за чланство је велико, каже председник удружења Славко Пантовић, тако да се многи након пензионисања прикључују овој организацији, која улаже максималне напоре да употпуни културни и друштвени живот пензионера, организујући бројне активности, дружења и излете.

У прошлој години удружење пензионера општине Чајетина испунило је све планиране активности, каже председник Славко Пантовић и нада се да би 2018. година могла бити још успешнија, јер су и ове године из општинског буџета за потребе најстаријих издвојена значајна новчана средства. То им даје могућност да реализују многобројне планове, са акцентом на пружање помоћи пензионерима са најнижим примањима, у виду поделе пакета прехрамбених производа и средстава за хигијену.

„Ми у удружењу ништа више не радимо сезонски. Код нас је сада могуће током целе године набавити огрев, мед, пакете сухомеснате робе, свеже месо,  и то све платити на више месечних рата преко пензионерског чека. Наша сарадња са ПИО Фондом је изузетно добра. Мислим да ће се та сарадња и даље наставити у обостраном интересу“, истиче Пантовић.

Чланови чајетинског удружења редовно учествују на генерацијским дружењима која се организују на нивоу целе Србије. Сарађују са преко 30 пензионерских организација у Србији, али се тај број из године у годину повећава. Сви се радују дружењу са њима. То и не треба да чуди, јер су на дружењима веома расположени, и добро припремљени. За то је заслужна фолклорна секција која окупља преко 30 чланова, који се сваке среде окупљају на пробама и вредно раде на свом усавршавању. У току су припреме и за организовање шаховског турнира који ће окупити све заинтересоване, без обзира на године:

„У плану је да се током марта организује шаховски турнир, на коме би учешће узела и деца и пензионери, као и сви грађани Чајетине и околних места који играју шах. Удружење ће спремити захвалнице за учешће на турниру. Ми смо турнир већ организовали. То је било веома лепо, па се људи интересују да ли ће тога бити. Па ево прилике да их обавестим да ће бити организован у току марта“, најављује предедник удружења.

Удружење пензионера општине Чајетина и ове године је организовало прославу поводом 8. марта, Дана жена. У пријатном амбијенту ресторана „Рујно“ на Златибору окупило се око 140 пензионера, од којих су већина биле даме. Уз вечеру, музику и плес , чајетинске пензионерке су са својим каваљерима  провеле још једно лепо вече.

Удружење својим члановима пружа много тога: од снабдевања огревом, уз плаћање на рате, преко набавке прехрамбених производа, па све до разних здравствених услуга, као што су бесплатни прегледи вида, мерење шећера у крви и притиска, који се повремено организују у просторијама удружења. Пензионерима је пружена могућност да уз коришћење ваучера за одмор које издаје Министарство трговине, туризма и телекомуникација, по повољним условима отпутују у Врњачкој бању и Атомску бању Доња Трепча. Они које више привлачи море и ове године моћи ће да летују у Ђеновићима на црногорском приморју.

https://www.youtube.com/watch?v=pNUsfYu7NWE

 Драгана Росић