Чајетинац освојио друго место на првенству Србије у паб квизу

Екипа из Бајине Баште са Чајетинцем Ђенићем

Чајетинац Данило Ђенић део је екипе која је освојила друго место на првенству Србије у паб квизу у Нишу. Финално такмичење окупило је 17 екипа које су оствариле најбоље резултате током паб квизова одржаваних током зиме широм Србије.

Поред Ђенића у екипи су били и познати квизаш из Ужица Александар Савић, као и Милорад Божић, Љубица Ђурић, Немања Јовановић, и Иван Додић из Бајине Баште. Екипа је освојила 77,5 поена од могућих 90, док је прво место припало домаћој екипи Врло лагани Лонгин која је освојила 81,5 поена. Квиз је одржан у стандардној форми паб квизова са осам тематских категорија по осам питања из области опште културе, географије, спорта, историје, филмова и серија, музике.

Освајањем сребрне медаље у конкуренцији јаких такмичара из целе Србије омогућило је овој екипи пласман и на финални квиз летње лиге који ће у јуну бити одржан у Зајечару. 

Ово квизашко такмичење било је хуманитарног карактера јер су уз помоћ организације Срби за Србе прикупљена средства за једну угрожену породицу из Ниша.

Ђенић се екипи из Бајине Баште прикључио током зимске лиге, а у претходним годинама је учествовао на паб квизовима у Чајетини и Ужицу, а и сам је аутор спортског паб квиза који се одржава у ТРК Спорт кафеу.