Чланови "ПК Торник" на највишем врху Балкана (видео)

Планинари "Торника" боравили су од 9. до 11. јула у Бугарској. Заједно са колегама из Босанске градишке и из аранђеловачког "ПД Букуља" успели су да се попењу до највишег врха Балкана, Мусале, на планини Рили.

-Ишло је десеторо чланова из Чајетине и два члана из ужичког "Рујна". Акција је била веома успешна, задовољни смо. Није било претерано тешко попети се на највиши врх Балкана, висине 2925 метара, у кондицији смо пошто смо активни у последње време. Крајем јуна смо имали акцију на Боботовом куку на Дурмитору, где је било доста снега, тако да смо на два снежишта морали да користимо опрему, ужад и цепине. После тога смо имали годишњу акцију код "ПД Букуља" у Аранђеловцу, а ускоро крећемо на Стару планину, где ћемо покушати да се испењемо на Миџор из Топлог дола, као и на Бабин зуб, а потом да обиђемо водопаде топлодолске реке. После тога идемо на Проклетије. - каже Марко Џамбасовић из ПК Торник.

Почетком августа биће организатори једног кола Лиге планинарске оријентације, која се ове године одржава у устаљеној форми, после прошлогодишњих проблема изазваних епидемијом.

- 7. августа организоваћемо 6. коло Лиге планинарске оријентације. Такмичење ће се одржати на Кобиљој глави, а старт је од тамошњег планинарског дома. Сама лига се одвија знатно боље, уз све неопходне мере. Што се тиче пласмана, били смо на четири кола учесници, у глобалу је добро. Махом су то 3. и 4. место, као и једно сребро у женској конкуренцији.

https://www.youtube.com/watch?v=3M5SoDn8iLc И. Јанковић (фото: "ПК Торник")