Црвени крст Чајетина обележио Међународни дан толеранције и спровео акцију добровољног давања крви (видео)

Сања Милосављевић, Црвени крст Чајетина

Организација Црвеног крста Чајетина спровела је данас две активности, намењене разним узрастима и животним добима, које говоре о широком опсегу деловања ове организације.

Црвени крст Чајетина у сарадњи са библиотеком Љубиша Р. Ђенић спровео је своју прву активност у току данашњег дана, а реч је о едукативној радионици за децу старије групе ПУ „Радост из Чајетине, поводом обележавања Међународног дана толеранције. 

„Приближили смо деци термин речи толеранција и указали им на све лепоте те речи. Наша организација има активности које су везане за бебе, предшколску, школску децу, адолесценте, као и за особе од 18 до 65 година живота, али и за суграђане старије од 65 година“, каже Сања Милосављевић, Црвени крст Чајетина. 

Циљ ове радионице је да малишани науче шта је толеранција, како да прихватају туђе ставове , да вреднују мишљења других и уважавају и поштују другачије од себе.  

Друга активност Црвеног крста Чајетина била је акција добровољног давања крви, коју организује у сарадњи са Службом за трансфузију из Ужица.

„Акције се организују једном у три  месеца, одзив давалаца је добар као и увек. У Служби за трансфузију нам недостају све крвне групе, нарочито негативне. Давалац крви може бити свака здрава особа од 18 до 65 година“, напомиље Тамара Илиц, лекар опште праксе.

Чајетинци су данас, по ко зна који пут, показали своју хуманост и у великом броју се одазвали акцији добровољног давања крви.