„Да нам планина блиста“ - JП „Голд гондола Златибор”

гг

Под слоганом „Да нам планина блиста“ JП „Голд гондола Златибор” обележиће 26. септембар, Светски дан чистих планина, организованом акцијом чишћења, прикупљања отпада на делу трасе гондоле и садње зеленила.

Овај дан обележава се широм света кроз разне еколошке акције у циљу јачања свести о значају планина и здраве животне средине. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.

У основи активности Голд гондоле јесте рад у сагласју су са природом, брига о животној средини и неопходности развијања еколошке свести, као и увођење здравих стилова живота, унапређење животних навика и бриге о себи и околини. Зато не само данас, већ сваки дан, за нас је Дан чистих планина.

У акцији организованог чишћења учествоваће пријатељи и сарадници Голд гондоле: КЈП „Златибор”, еколошка секција ОШ „Димитрије Туцовић“ и Парк природе Златибор.

Полазак је у 10.30 часова са почетне станице Голд гондоле, након чега ће једна група учесника сакупљати отпад на међустаници, а друга садити
борове и луковице. Акција траје до 13 часова.