Дечији хор "Млађани грађани“: Прослава рођендана у племенитој мисији (видео)

хор

Пред великим бројем публике у Културном центру Златибор, 23. новембра је одржан први самостални концерт дечијег хора „Млађани грађани“. Свој рођендан хористи су прославили у племенитој мисији, јер су певали за лечење и напредак мале Марте из Шљивовице.

Дечији хор Млађани грађани“ са Златибора, основан је 18. новембра 2021. године у оквиру Удружења „Златиборски креативни центар“. Хором руководи професорка Марина Павловић, мастер теоретичар уметности, музички педагог, која је и иницијатор за оснивање хора.

„У почетку је било врло мало њих, око четири- пет чланова; сада је тај број доста већи, имамо 22 стална члана  и врло смо задовпљни тим бројем, а надамо се да ће их у будућности бити још више. Деца су узраста од четири до осам година. То је узраст који за сада имамо , али у суштини, узраст који бих ја волела да хор  има јесте десет година“. 

Публика је ове вечери имала прилику да чује најлепше дечје песме: „Пећина строга“ , „Поздравите мога тату“, „Веверица“, „Тишина“ и друге . Хор су пратили на својим инструментима  музичари;  Далибор Јовић-перкусије, Милош Миладиновић-гитара, Бранко Павловић-бас гитара, Дејан Сретеновић-кахон.  

„Задовољство нам је вечерас да поздравимо на овом догађају који за повод има прославу једног  рођендана и могућност да учинимо нешто добро и хумано за један срећнији живот“, захвалио се публици  Миљко Радишић, водитељ програма. 

Рођендански концерт „Млађаних грађана“ био је истинско уживање за публику, као и за малу Марту која је у публици била са мајком, радујући се уз своје вршњаке.
 

Мирјана Ранковић Луковић