Дејан Мајсторовић: У Токио идемо по медаљу (видео)

На недавно одиграној утакмици КЛС-а између Златибора и Вршца један од гледалаца био је и репрезентативац Србије у баскету 3х3, Дејан Мајсторовић. Освајач свих могућих медаља у овом, у Србији све популарнијем спорту, на Златибору је боравио породично, а на поменути меч дошао је како би се видео са својим пријатељем, некадашњим саиграчем и цимером, Бојаном Станојевићем, првотимцем чајетинског клуба.

Пре четири године Мајсторовић је, као члан КК Дунав, у Чајетини гостовао у друголигашком мечу у којем је постигао 25 поена, уз скоро па непогрешив шут за три поена. Још увек памти да је домаћа публика његов тим по завршетку меча са паркета испратила аплаузима.

-Носим лепе успомене из ове хале, из времена када сам играо за Дунав у Б лиги. То ми је можда и једина утакмица коју сам те године добро одиграо (смех). Кошарка и баскет су потпуно два различита спорта. Играо сам баскет са озбиљним кошаркашима и они се уопште нису снашли. Поменући Никоса Папаса из Панатинаикоса, Донтеа Грина који је играо за Сакраменто Кингсе, Алфонса МекКинија, који је са Голден Стејтом освојио НБА титулу... Наравно, ако би неки кошаркаш одиграо више турнира, био би веома добар и у баскету - каже Мајсторовић, који је са репрезентацијом Србије претходних година освојио три светска злата и једно сребро, а 2017. био проглашен и најкориснијим играчем Светског првенства. Такође, Србија је освојила и две узастопне титуле првака Европе (2018,2019). Тренутно заузима 8. место на ФИБА ранг листи најбољих баскеташа света, а колико је Србија постала велесила у овом спорту говори и чињеница да се међу десеторицом најбоље пласираних налазе чак седморица Срба. Двојица играча који су са Мајсторовићем освојила сва пменута признања су светски број један, Душан Домовћ Булут и седмопласирани Марко Савић (трећепласирани на листи је некадашњи играч Златибора, Стефан Којић).

Признаје да је Токио већ у мислима. Баскет 3х3 ће крајем јула по први пут бити заступљен на Олимпијским играма. Репрезентација Србије полако темпира форму и нада се да ће понети једну од медаља.

- То је свакако најбитнији турнир у следећој сезони. Наравно, идемо тамо као фаворити, мада ће се све екипе спремити добро, баш зато што ће баскет по први пут бити на Играма. Идемо на најсјајније могуће одличје, па ћемо видети шта ће бити. 

И. Јанковић https://www.youtube.com/watch?v=5IJIx1P4EYU&t=88s