Дејана Дубаић "Дива зимског туризма"

За "Диву зимског туризма" изабрана је Дејана Дубајић на свечаном избору одржаном у хотелу Зеленкада на Залтибору. За прву пратиљу проглашена је Невена Чворовић, док је друга пратиља Дајана Урумовић, одлучено је на занимљивом догађају са традиционалним културним програмом.

На избору за "Диву зимског туризма" учествовало је 12 девојака: Милица Илић, Катарина Мићевић, Дајана Урумовић, Андријана Николић, Милица Миндеровић, Магдалена Кулизић, Невена Чворовић, Дејана Дубаић, Јелена Рајчић, Анђела Јовановић, Маја Столић и Милица Весовић. Победница Дејана Дубаић из Београда има 20 година, студира архитектуру, свира клавир и игра балет, а бави се моделингом са искуством учешћа на модним ревијама.

"Дошла сам овде ради забаве, да бих упознала нове пријатеље, мало прошетала Златибором, упознала његове лепоте, тако да је ово стварно велико изненађење и шок. Заиста је прелепо све и незаборавно искуство. У суштини, девојка треба да поседује харизму, лепоту, да зна да хода, да буде самоуверена и да зна да се представи,"
каже Дејана Дубаић. У првом дефилеу девојке су носиле традиционалне џемпере из колекције Сирогојно компанија, док су у следећа два појављивања "прошетале" моделе из бутика "Студио" из Ужица. Вишечлани жири који је бирао три најлепше девојке, за другу пратиљу прогласио је Дајану Урумовић, а за прву Невену Чворовић.
"Искрено, пријатно сам изненађена, нисам се надала овоме јер сам нова у овом послу. Захваљујем се стучном жирију који је гласао да ја буде опрва пратиља. Презадовољна сам. Екипа је одлична, уложено је много труда и вежбе и труд се на крају исплатио,"
сматра прва пратиља.
"Ово је некако и круна успеха моје моделинг каријере и много сам срећна због тога. Било је предивно, не само вечерас, већ свих ових недељу дана колико смо биле. Памтићу ово искуство. Девојке су предивне, заиста смо све као један тим, слажемо се супер и презадовољна сам,"
каже друга пратиља Дајана Урумовић. Садржајно вече отворено је нумером "Златиборе, мој зелни боре", што је чест случај за манифестације које се дешавају на овој планини. С обзиром да је идеја догађаја "Дива туризма" да се промовише традиционална локална култура, публику су осим трубачког оркестра забављали и млада Андреа Маљевић из Прибоја, трио виолина и хармонике, и Биљана Прокић из Ужица изводивши народне и изворне песме.

Победница и две пратиље са избора у Зеленкади, једном од најстаријих златиборских хотела, пласирале су се на финално вече избора за "Диву туризма" које ће се одржати у новембру у Врњачкој бањи, а следећа станица ове манифестације је Суботица 28. фебруара. Организацију "Дива туризма" подржали су оппштина Чајетина уз предузеће Голд гондола, као Спортски центар Чајетина уз бројне спонзоре.

https://www.youtube.com/watch?v=LI8uzvd62g0&feature=youtu.be