Делегација Трке кроз Србију посетила Златибор

Делегација бициклистичке Трке кроз Србију посетила је Златибор, који ћеботи бити домаћин циља прве етапе 1. септембра

Како преноси Радио телевизија Србије , Златибор се ужурбано припрема за јубиларно, 60. издање најпрестижније бициклистичке манифестације у Југоисточној Европи. Делегација челних људи Трке кроз Србију предвођена директором трке Владимиром Куваљом и спортским директором Сашом Гајичићем посетила је општину Чајетина и сам центар Златибора где се спроводе бројни инфраструктурни радови, како би наша најпознатија планина спремно дочекала 150 бициклиста из 30 светских земаља управо у само центру Златбора 1. септембра, на циљу прве етапе која ће стартовати са прелепе Јахорине.

Старт Трке кроз Србију ће и ове године бити на Јахорини, а прва етапа са правом ће носити префикс Краљевска, с обзиром на то да ће циљ бити на Златибору. Организатори су тако повезали два најзначајнија туристичка центра у овом делу Европе.

"Циљ нам је да Златибор и Јахорина постану центри циклотуризма и не само професионалног, већ и рекреативног бициклизма у овом делу света. Радимо на томе и циљ нам је да целом свету представимо туристичке потенцијале и лепоте Златибора, како би наша планинска лепотица имала још већи број домаћих и иностраних туриста у наредним годинама. Промовишемо бициклизам, туризам, али и здраве начине живота, бављење спортом, уживање у природи, дружење са пријатељима, а Трка кроз Србију је идеална манифестација за промоцију свега тога, али и Србије и Републике Српске у свету" изјавио је Владимир Куваља, директор Трке кроз Србију.

Поред Златибора, челници наше најзначајније трке посетили су у току недеље и Зрењанин, Нови Сад, Пожаревац, Мионицу и Јахорину, све градове и етапна места на Трци кроз Србију, како би обишли целокупну трасу трке и утврдили техничке детаље у организационом смислу.

Трка кроз Србију возиће се од 1. до 3. септембра, старт је на Јахорини у Републици Српској а циљ у самом центру  Новог Сада.

(Извор: РТС)