Дерби одбојкашица, кошаркаши у Краљеву, фудбалери у Ужицу због снега

Одбојкашице Златибора на утакмици у дворани СЦ Чајетина

Долазећег викенда наступају три сениорска спортског тима из Чајетине. 

Први на терен излазе кошаркаши Златибора који у 12. колу Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије гостују екипи Слоге у Краљеву уз директан пренос на ТВ Арена спорт3 од 18 часова. Домаћин у досадашњем току првенства има седам победа, једну више од Чајетинаца и налази се у групи од пет тимова који деле прво место. Град на Ибру је један од бастиона српске кошарке са многим познатим играчима који су у њему играли, а у претходна четири међусобна сусрета Златибор је остварио три победе. 

Одбојкашице Златибора против Врања играју дерби кола Прве Б лиге у суботу од 20 часова у дворани Спортског центра Чајетина. Екипи Станка Брашанца у госте долази једина непоражена екипа у тамичењу, која поред свих седам победа, није изгубила ниједан бод јер је сваки меч добила са 3:0 и 3:1. Врањанке су нова екипа у лиги, пошто су прошле сезоне испале из вишег ранга, али су добрим партијама истакле кандидатуру за брз повратак. Чајетинске играчице имаће прилику да потврде квалитет и са шестим тријумфом се укључе у борбу за врх табеле.

Фудбалери Златибора утакмицом против Кабела на домаћем терену завршавају јесењу полусезону, али због снега неће играти на стадиону Швајцарија, већ је меч заказан за понедељак у 13 часова на Градском стадиону у Ужицу. Чајетински тим је везао два пораза након што је претходно уписао три победе и реми, али је новосадски тим последњепл.