Дино парк богатији за нове садржаје (видео)

Дино парк

Дино парк на Златибору овога лета је обележио  пет година рада. У том периоду посетило га је више од 600 000 гостију. Заслужни за то су сви који раде у њему и из године у годину осмишљавају нове садржаје.

Дино парк на Златибору и данас је био пун деце и одраслих. Нови садржаји, као што су Зечји град и Беби авантура парк 4+ који су недавно пуштени у рад, још један су погодак у овом занимљивом месту.

„Имали смо увек „проблем“ што се малишани жале како могу старији на справе, а они не могу, тако да смо, ето, сада једини у Србији са том новом беби авантуром. Такође нешто ново и симпатично је Зечји град“, прича Славица Марић из Дино парка. „У Зечјем граду има највише посетилаца, како родитеља тако деце. Деца се играју са животињама, а цео наш зоо врт је такве концепције да деца могу да приђу животињама , да их хране, и то је та посебна чар и то нас посебно радује. Све више видимо да су људи лоцирани у зоо врту, што значи да се деца окрећу природи; нема више толико мобилних телефона у парку као што је било можда до пре две године.“

Од данас су почеле са радом и нове радионице за које су деца већ исказала занимање.

„Када породица дође на одмор, ништа боље него када има неко ко ће да се забави са вашим дететом, да га причува, да можете на миру да попијете кафу. Због тога сваког дана имамо радионице у разним терминима: од 11, 16 и 17 и 30 часова. Од овог викенда почињемо са радионицама које ће радити од 10 до 13 часова. Наши најмлађи посетиоци могу да се забаве на луткарској, кулинарској, уметничкој и радионици енглеског језика.“ 

Луткарску радионицу већ другу годину за редом држи дефектолог и луткар из Београда, Јованка  Павловић, која за врло кратко време, уз помоћ платна, вунице, фломастера и још пар ситних детаља, помогне деци да сама креирају своје луткице. Дечија радост када направе себи нове другаре је немерљива.

„Лутка је прва играчка која је настала, има дуг век трајања и чини радост деци. Никада ниси сам уз лутку . Ја сам се 35 година бавила децом и увек у раду у школи користила лутку, поготову што сам радила посао који се односи на децу са посебним потребама. На радионицама деца испрва мисле да не знају и неће умети да направе лутку, а онда, за 5-6 минута – лутка је готова“, каже Јованка. 

У Дино парку очекују да ће овај август бити најбољи до сада, јер је и понуда већа. Сваког радног дана организују се  по три радионице и анимације за децу, а сваки продужени викенд нуди и дечје журке. Ускоро креће и нова атракција у авантура парку за одрасле, такозвани „слободан пад“.


М.Ранковић Луковић