Дино парк у сусрет Новој години (видео)

Децембар и јануар су месеци које  Дино парк на Златибору посвећује како забавама за децу, тако и хуманитарним акцијама. Наиме, већ традиционално, у време новогодишњих и божићних празника, представници Парка обилазе дечје болнице у Србији дарујући пакетиће деци која се тренутно налазе на лечењу. То ће учинити и овога пута, након што прославе Нову годину у самом Дино парку где је предвиђена велика журка са Деда Mразом и аниматорима.

https://www.youtube.com/watch?v=VdkYtapKgbM

Дино парк је и ове године у време новогодишњих и божићних празника пожелео да дарује децу која се налазе на болничком лечењу у Ужицу, Новом Пазару, Краљеву, и "Тиршовој" и "Звечанској" у Београду.  Пакетићи се припремају, а у ову хуманитарну акцију могу се укључити сви који 25. децембра од 19 часова дођу на Дино новогодишњу представу у Дом културе у Чајетини.

" Сматрамо да су празници време даривања. Ово је прилика да позовемо све људе да нам се у томе придруже. Деца из Дино клуба, а то су ученици ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине и Златибора имају главне улоге у тој представи као и деца из вртића "Радост". Биће то једна лепа новогодишња представа. Желели смо да она заиста буде дечја, али да њом пошаљемо велику поруку родитељима пре свега, тако да је ово апел и за мале, и за велике да дођу 25. децембра у Дом културе у Чајетину. Сходно томе, направили смо један леп Дино кутак са порукама. Ту је пар кутија и свака од њих носи неку поруку. Драго нам је да наши гости то препознају и дају свој допринос. Нека и наша порука, са једне од кутија, буде: " Не игнориши; свако од нас је потенцијална кутија"", каже  Славица Марић из Дино парка Златибор.

По угледу на претходну годину,у Дино парку ће бити организован свечани дочек Нове године 31. децембра тачно у подне.

"Ако судимо по томе ко се све пријавио за Новогодишњу дечј журку, Златибор ће бити пун гостију из иностранства. Ми за сада имамо пакетиће из Лондона, Чикага... Градова из Шведске, тако да се радујемо да угостимо децу не само из Србије већ и ван наших граница. Искористићу прилику да кажем да је остало још око 14 места, тако да су сви добродошли".

У сусрет празницима реновиран је ресторан-кафе-пицерија. Док се у њему буду забављала деца, за одрасле пратиоце ће домаћини приредити свечани ручак, где ће атмосферу употпунити музиком и стиховима глумац Јанко Радишић.

Мирјана Ранковић Луковић