Добра нападачка игра KK „Златибор“ против "СЦ Дерби" (видео)

кк

Синоћ је у Спортској дворани Чајетина одиграна  утакмица између КК „Златибор - Голд гондола“ и КК „Студентски центар Дерби“ из Подгорице. И поред добре нападачке игре, „Златибор“ је поражен резултатом 99:95.

Синоћ су кошаркаши „Златибор – Голд гондола“ одмерили снаге са играчима „СЦ Дерби“ из Подгорице који се такмиче у АБА 1 лиги. Добра нападачка игра Златибора није успела да их доведе до победе, али је противнике терала да се добро помуче.

"После две припремне утакмице и једне одложене против "Чачка 94", ушли смо релативно комплетни. Словенци су се вратили и вечерас наступали; ту нам фали још један играч који ће доћи, а оно што није добро јесте то да се Димитрије Николић мало повредио, али мало пре смо добили информацију да није ништа страшно. Фактички, ми смо са једним високим играчем одиграли једну сјајну нападачку кошарку. Момцима стварно свака част! Показали су невероватан нападачки ритам. На другој страни, када погледамо резултат, дефанзивно смо мало играли лошије што је у овој скраћеној ротацији и нормално. Са додатна два играча мислим да би то било много боље. "Студентски центар" је екипа која је на вишем нивоу, екипа која игра АБА 2 лигу. Видели сте да смо им током целе утакмице били равноправан противники на крају је за мало дошло до победе", рекао је тренер домаћина, Страјин Недовић.    

"Има још пуно ствари које и један и други тим морају да поправе, поготову ми. Мислим да је "Златибор" одиграо одличну утакмицу, посебно нападачку, али то је тако зато што смо им дозволили. Али, то је саставни дио игре. Сутра имамо утакмицу , па за два дана опет. Ми смо овде на припремама што нам и одговара за ове утакмице. Доста су О.К. противник за овај период, тако да се надам још бољој игри и желим све најбоље и "Златибору" у следећој сезони", каже тренер Андреј Жакељ.

„Студентски центар“ већ трећу годину спроводи своје припреме на Златибору, презадовољан условима које нуди, рекао је  Андреј Жакељ на крају разговора, искористивши прилику да се захвали домаћинима.