Друго место за Емилију Бућић у нордијском скијању (видео)

Емилија Бућић (2005.) из Смучарског клуба „Златибор“ у генералном пласману за куп Србије у нордијском скијању је заузела друго место, што је само једна у низу признања којa је ова такмичарка освојила у претходном периоду. По речима тренера Радосава Јелисијевића, то није право мерило јер је Емилија на првенству Србије освојила прво место, а била је на постољу и на свим тркама купа Србије. Да у генералном пласману не буде прва, утицао је изостанак са једне трке.

„Имала је успеха и медаља на тркама у Босни. Прошле године је на пробном такмичењу за европску олимпијаду младих, која се ове године одржала у Сарајеву,  освојила прво место у конкуренцији такмичара из региона. Ми имамо девојчица 2005., 2006. годиште које су веома квалитетне, које ће уз појачане тренинге, доста напредовати и, надам се, представљати нашу земљу. Првенство Србије, на коме је Емилија била прва је одржано у Сјеници крајем фебруара. После тога смо имали само тркe у Босни са којима је и завршена сезона“, каже тренер СК „Златибор“ Радосав Јелисијевић.

Награда за овај успех уручена јој је 12. маја у свечаној сали Скупштине Града Београда. Том приликом додељене су награде најбољим појединцима у свим узрасним категоријама такмичара, као и клубовима екипним победницима у алпском, нордијском скијању и сноуборду.

„Претпрошле године сам освојила треће место и такође ишла у Београд по пехар. Ове године за друго, па се надам да ћу наредне освојити прво место“, каже Емилија. За све њене досадашње успехе, како каже, заслужни су тренери: Радосав Јелисијевић, Никола Кутлешић и Сањин Диздаревић, али и она сама. „Да нема воље и љубави према овом спорту ја не бих дошла до ових резултата“, истиче Емилија, откривајући нам један од својих наредних циљева, а то је  да представља Србију на светском првенству, те у наредном периоду планира да интензивира тренинге.

Смучарски клуб „Златибор“ већ 19 година ради са децом са подручја општине Чајетина  и тренутно окупља око 50 такмичара  узраста од 6 до 17 година. Ове године се доста радило па су остварени и добри резултати. Са такмичења за куп Србије донели су преко 60 медаља, а имали су успеха и на међународним тркама. О плановима за наредну сезону Јелисијевић каже:

„Настављамо са припремама за следећу сезону, појачавамо ритам тренинга , зато што их са годинама очекују веће дистанце на којима ће наступати. Главни циљ нам је да се ова генерација талентоване деце појави на следећој олимпијади младих која ће се одржати 2023. године у Верони“, закључује Јелисијевић.

https://www.youtube.com/watch?v=1lFiZlXgwPM&feature=youtu.be

Драгана Росић