Друго место за шахисте Чиготе у Лиги централне Србије

Шахисти Чиготе освојили су друго место у Лиги централне Србије после турнира који је одржан на Златару. Екипи је прво место измакло за три бода, а пресудан је био пораз у директном дуелу са првопласираном Ивањицом.

Чигота је на крају завршила са истим бројем поена као и Ивањичани, који су међусобном дуелу победили са 3,5:2,5 и тако се пласирали у плеј - оф. До краја такмичења шахисти Чиготе су јурили прилику за прво место, али иако су убележили све победе до краја, шанси није било јер је и Ивањица добила све мечеве. Иначе, Ивањица је пре две сезоне у изгубила од Борца из Чачка у директном дуелу за пласман у Прву лигу Србије.

Још увек је непознато да ли ће шахисти Чиготе следеће године наступати у Другој лиги, али се процењује да су шане за то велике. Први део Лиге одигран је у Книћу у септембру, а учинак са тог турнира укључен је у укупни пласман.

За Чиготу су наступали: Милорад Димитријевић, Братислав Бојанић, Зоран Тодић, Сретен Дрчелић, Славко Стојић, Радован Рајевац, Милован Вилотијевић, Мирослав Дабић и Теодор Ђенић.