"Дугоња, Трбоња и Видоња" за малу и велику децу (видео)

Крајем прошле и почетком ове године у Културном центру на Златибору играју се представе Народног позоришта из Ужица. Јуче су глумци овог позоришта у  поподневним сатима пред најмлађом публиком извели бајку "Дугоња, Трбоња и Видоња".

https://www.youtube.com/watch?v=sj_9j6QTTO8

На сцени Културног центра на Златибору у протеклих пар месеци  смењују се представе за децу и одрасле, причају се топле људске приче, меша се смех младе и старије публике, имитира се мало живот, мало фантазија. И грађани Чајетине и заинтересовани туристи имали су прилику да у овом периоду погледају  представе: Невидљиви људи, Народни посланик, Сведобро, Крај викенда, Како живот, као и представе за децу: Црвенкапа и Палчица, а  бајка "Дугоња, Трбоња и Видоња" у режији уметничког руководиоца Немање Ранковића  изведена је јуче.

"Спасоје Ж. Миловановић је писао адаптацију по оригиналном сценарију, а прилагодили смо је деци школског узраста, до четвртог разреда. Прича је о другарству, као што обично све дечје представе негују једну тако озбиљну причу . Деца су велики људи и не смемо их никако заборавити и не смемо играти као за некога ко не познаје позориште. Деца су сјајна публика, а то показује и ова публика на Златибору", рекла је пред представу за "Златибор прес"Љиљана Матић, организатор Народног позоришта Ужице.

Бајка ДУГОЊА, ТРБОЊА И ВИДОЊА игра се од 2011. године у Ужицу, а да ова представа има добар разлог што траје тако дуго најбоље потврђују реакције јуче присутне деце, али и одраслих у чијој су пратњи деца била  . Уиграна екипа глумаца у својим бајковитим улогама на сцени је била таква да су им деца веровала. Уосталом, осим мало "чарања" и ликова попут Виле и Вештице, шта се толико разликује од живота? Чак ни то.

За крај смо питали шта ново својој шареноликој публици припрема ужичко позориште?

"Старији ће имати прилику да погледају премијеру "Посете" коју режира Немања Ранковић, а оно што спремамо за децу јесте једна представа која је изашла у сезони 2013/2014. години, а то је "Снежана и седам патуљака" која ће у овој години имати свој нови римејк."

Оно што је овом приликом истакла организаторка Народног позоришта јесте одлична сарадња коју позориште из Ужица има са ТО Златибор, али и са другим туристичким посленицима на Златибору.

Мирјана Ранковић Луковић