Дуговечност добрих представа за децу (видео)

представа

„Позориште младих“ из Новог Сада синоћ је гостовало у Културном центру Златибор са представом за децу „Весели музичари“. Ова изузетно занимљива и интерактивна представа је у својих 20 година постојања доживела преко 400 извођења, што довољно говори о њеној прихваћености међу најмлађом публиком.

Културни центар Златибор и ТО Златибор су синоћ најмлађој публици поклонили представу “Весели музичари”. Ова обрада једне од читанијих бајки браће Грим , „Бременски музичари“, увукла је децу у причу тако да су, учествујући у разговору са глумцима, имала посебан доживљај читаве приче.  

"Мислим да је деци занимљиво баш то што имају утисак да они учествују на ток радње у причи. Самим тим што ми играмо мало "погубљене" глумце који не знају баш најбоље како прича иде даље па их често питамо да ли они знају, њима је то духовито. Свака комедија забуне увек је добар извор хумора", каже 
глумац Алекса Илић.

Захваљујући доброј адаптацији и режији Емилије Мрдаковић,и свакако надхнуто урађеним луткама, музици, сценографији и пре свега глумачкој игри, ова представа је одиграна око четири стотине пута у двадесет година трајања.

"Ово јесте тренутно најдуговечнија представа, али иначе се представе у Позоришту младих играју по десет, петнаест, двадесет година. Једноставно, деца се рађају, нова публика долази, и представе не застаревају. Представе су ту да разгале децу, да их нечему науче и једноставно - забаве", прича Михајло Несторовић, директор „Позоришта младих“.

Причу говори о три другара: магарцу, псу и мачку који су, већ остарели, морали да побегну од својих господара па су решили да постану музичари. Њима успева да надмудре тројицу разбојника и да се уселе у њихову кућу, где могу на миру да живе и раде оно што воле.

Поред Алексе Илића, децу су забавили и Кристина Савков и Милош Мацура који су постали друга генерација глумаца у „Веселим музичарима“.

МРЛ