Два везана гостовања за кошаркаше Златибора

Kошаркаше Златибора очекују два везана гостовања у размаку од четири дана у Kошаркашкој лиги Србије. Најпре у петак играју у Београду против Младости од 16 часова, а у понедељак гостују у Чачку лидеру такмичења Борцу.

Екипа Страјина Недовића после 18 кола има 11 победа и седам пораза и налази се на четвртом месту иза Борца, Слободе и Динамика. Наредни ривал има победу мање и тренутно је на месту које води у Суперлигу. Да подсетимо, у првом делу првенства је Златибор победио Младост на отварању реновиране дворане у Чајетини, када је замењено домаћинство са земунском екипом. Занимљиво да је чајетински тим победио у свих седам претходних мечева против Младости од 2017. године.

КК Златибор је после пораза у локалном дербију од Слободе у Ужицу знатно смањио шансе за пласман у АБА2 лигу, јер су се Ужичани одвојили на другој позицији која води у регионално такмичење.

Због одржавања Kупа Радивоја Kораћа наредног викенда, мечеви 20. кола KЛС-а одиграће се по убрзаном темпу, па тако Златибор већ у понедељак гостује Борцу у дворани крај Мораве од 19 часова, где Чачани ове сезоне нису поражени како у КЛС-у, тако и у АБА2 лиги и у оба такмичења су на првом месту.