Еко одбор: Награђени најбољи радови на тему Чист ваздух (видео)

ео

У просторијама ОШ Димитрије Туцовић у Чајетини, данас је одржана 2.седница Еко одбора.

На 2.седници Еко одбора награђени су ученици  Еко школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини који су учествовали на ликовном и литерарном конкурсу са темом Чист ваздух.

„Морам да кажем да је велики број ученика учествовао, на ликовном конкурсу преко  90 радова је пристигло, а на литерарном око 30 и за млађи и за старији узраст. Наградили смо 14 –оро  ученика у две узрасне категорије. И у млађој и у старијиј узрасној категорији нека деца су се одлучила да раде заједничке радове тако да имамо и таквих награђених. Оно што је нама значајно јесте да је комисија која је разматрала ове радове  закључила да деца дефинитивно на овај начин развијају свест о значају заштите ваздуха  односно спречавању загађења ваздуха, тако да су то њихови радови показали“ , каже Јагода Јеремић Љубојевић, из Еко одбора. 

Ликовни радови биће изложени у холу школе, док су литерарне радове награђени ученици прочитали на данашњој седници Еко-одбора. Дипломе је обезбедила школа, а за награде се постарало УГ „Златиборски круг“, партнер на пројектима Еко школе. Присутни на овој седници упознати су и са пројектима на којима ће школа радити ове школске године, а један од њих је и Караван за климу.

Снежана Тучић, координатор Еко одбора најавила је нове активности: 

„Планирамо и на пролеће да се укључимо у ту активност „Караван за климу“ и веровато ће или у Чајетини или на Златибору бити поставка тог каравана. Други пројекат „Присуство микропластике у води“,  то ћемо вероватно  радити анализу неких изворишта овде, на територији Златибора и Чајетине, када добијемо упутства, па  ћемо те податке проследити амбасадорима одрживог развоја јер је нешто слично рађено и претходне године.  И „Картонски отисак“ је присуство гасова, прати се емисија гасова, то ћемо исто добити упутства како ћемо то реализовати. „Опасуљи се“ – прати се присутност пасуљастог жишка на територији Србије“.

На пројектима ће радити ученици нижих и виших разреда у сарадњи са учитељима и наставницима, на часовима еко секције, као и другим часовима на којима ће бити заступљене неке од наведених тема.
 .