"Енергетска места која ће нас спасити од лудила света“ (видео)

мбм

Гост библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини била је синоћ Мирјана Бобић Мојсиловић. Поред промоције романа „Сазвежеђе свитаца“, посетиоци су уживали и у поезији ове свестране  списатељице, као и у музичком колажу одабраних песама које је извео на гитари Жељко Димитријевић Банат.

Публика библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини синоћ је уживала у  књижевно-музичкој вечери коју је приредиле списатељица Мирјана Бобић Мојсиловић уз подршку музичке пратње Жељка Димитријевића Баната. Промовишући свој најновији роман „Сазвежеђе свитаца“, она је открила читаоцима зашто је то роман који је писан много дуже него претходни, да је настао из потребе да се победе тренуци у којима се човек осећа сам на свету, и да се, док цео свет срља ка безумљу и лудилу, мора наћи светлост у себи и другима, што донекле објашњава и наслов књиге.

"Нисмо ми те звезде које сијају на небу него су наши животи као животи свитаца, да, ето, заблистамо у неком кратком периоду и да можемо да видимо и друге свице само ако су нам отвирена срца и очи за тако нешто. Роман има и хепиенда и тужних делова, напросто - личи на живот, само је мало бољи" рекла је ауторка.

У свом роману испреплитала је судбине неколицине наизглед неспојивих људи, покушавајући – и успевајући – у намери да победи универзални страх од усамљености како код читалаца тако и код себе саме, тражећи и налазећи за своје јунаке љубав и опроштај, небески и овоземаљски. На питање како подстаћи наду у људима, одговорила је:

"Ка одбијемо да учествујемо у овој бесмисленој сатанској утакмици која нам је наметнута, ми смо једном ногом већ изашли из "Матрикса". И када покажемо да то можемо да урадимо, то значи да можемо да се не облачимо како су нам рекли, да не говоримо оно што су нам рекли, да не изгледамо како су нам рекли, и да се при том осећамо ексклузивно зато што смо изашли из стада, тада ће наша енергија привући друге људе. Тако се мења свет", нагласила је.

Посластица за крај дружења били су стихови које је казивала.

Опраштајући се од чајетинске публике, захваљујући се на пажњи и дивној позитивној енергији коју су јој пружили, Мирјана Бобић Мојсиловић је додала да су „библиотеке кључна енергетска места која ће нас спасити од лудила света“.