Фестивал спортског филма покренуо сарадњу Чајетине и Рогашке Слатине

Делегације општина Рогашка Слатина и Чајетина

Састанак између делегација општине Рогашка Слатина у Словенији и општине Чајетина одржан је у склопу 11. Фестивала спортског филма, а идеје о размени искустава представљене су на заједничкој конференцији за медије у Културном центру на Златибору.

После учешћа словеначког филма на прошлогодишњем Фестивалу спортског филма на Златибору, тамошњи аутори дошли су на идеју да и сами направе исту манифестацију. Тако је у јуну ове године у Рогашкој Слатини одржан први фестивал који окупља игране и документарне филмове са тематиком спорта по узору на златиборски фестивал. Тим поводом је ово место са истока Словеније овогодишњи гост општине Чајетина на фестивалу. 

И Рогашка Слатина и Златибор су планинска туристичка места, што отвара могућности нове сарадње, осим фестивалских програма. О томе се говорило на састанку делегација две општине, а председник општине Чајетина Милан Стаматовић подсетио је на братимљење са општином Назарје и сарадњу са Словенијом у изградњи постројења за прераду отпадних вода.