Фестивал "Златофест" привукао је велику пажњу најмлађе публике (видео)

фестивал

Јединствена манифестација "Златофест" која је уприличена на Краљевом тргу у трајању од пет дана допринела је стварању праве празничне атмосфере, а организовали су је општина Чајетина, Туристичка организација Златибор и удружење "Бизнис на штиклама" из Новог Сада. Последњи дан трајања овог фестивала је 13. јануар. 

Организатори "Златофеста" су се потрудили да додатно улепшају ове снежне дане како мештанима Златибора тако и туристима, приредивши деци праву зимску чаролију али и авантуру на снегу по узору на сличне  манифестације у европски градовима. Велика посећеност фестивала који је организован први пут ове године говори о успеху овог пројекта који је на забаван, шаљив али и едукативан начин успео да заинересује и привуче велики број деце.

"Фестивал "Златофест" траје пет дана и свакога дана смо смислили игре за децу, које могу да буду едукативне а одвијају се интерактивно. Група аниматора већ дуги низ година раде тај посао, а деца су заиста одушевљена. Ми испред удружења "Бизнис на штиклама" заједном са Туристичком организацијом Златибор и општином Чајетина, смо направили  споразум да организујемо овакав догађај на Златибору. Задовољни смо одзивом како деце тако и родитеља и јако се радујемо да се то настави и у будућности и да ово буде један од мотива због ког ће деца поново доћи на Златибор. Шта малишанима највише привлачи пажњу?  Софија нам одговара да су то такмичења која су сваког дана организована, а ми смо за њих спремили сјајне поклоне, прво, друго, треће место, а како се не би увредили и они што нису освојили ништа, као знак пажње добиће или беџ, капу, слаткише. Деца су задовољна и сада већ видим децу која долазе дан за даном на активности које смо смислили ", рекла је Софија Бајић, председница удружења "Бизнис на штиклама". 

Краљев трг је током дечијег фестивала "Златофест" који се одржава на неколико локација око трга, препун дечијих игара, анимација, такмичења као и цртаних јунака који највише привлаче пажњу најмлађима. Током трајања фестивала организоване су разне представе, читање басни, такмичења у грудвању, прављењу Снешка Белића, али и такмичење у караока певању на главној бини Краљевог трга. 

"Од 9. до 13. јануара за малишане је уприличен амбијент, као и разнолик забавни, такмичарски, едукативни али пре свега интерактивни програм. Испред Туристичке организације Златибор искористићу ову прилику да још једном позовем све, најмлађе током ове манифестације чекају игре, представе, плесање.., док старије чека повратак у детињство", рекла је Катарина Чубрак, представник Туристичке организације Златибор. 

Не пропустите ову незаборавну авантуру са дружином, која ће и последњи дан  13. јануара припремити разна изненађења али поклоне за све учеснике фестивала. 

Сања Глишовић