Филм "Јорговани", 4. марта у Дому културе Чајетина

плакат

У биоскопу Дома културе у Чајетини можете погледати најновије остварење из домаће продкције, филм "Јорговани", 4. марта од 18 и 20 часова. Цена улазнице је 400 динара.

„Јорговани” су сатира, а сатире никад нису само смешне, звезде су људи, а људи су свакојаки. Игор и Катарина, главни глумац и глумица мелодрамске серије „Кад замиришу јорговани” заједно су и на екрану и ван њега. Ослепели од блицева и оглувели од аплауза они се, иако нераздвојни, дуго нису ни чули ни видели... Све до доделе награда за најбољу серију године, где ће се цела екипа окупити и где ће заједно открити да прљав веш смрди више ако је фирмиран.

У филму се појављује сценариста филма Давид Јаковљевић који је раније изјавио да је сам назив филма настао у жељи да се приближи именима романа књижевнице Милице Јаковљевић Мир-Јам, по којима су рађене серије у којима су стварно играли Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић. Име фиктивне серије за коју су награђени јунаци у филму је Кад замиришу јорговани а аутори су изабрали овај назив још из једног разлога, јер је продуцент филма Зоран Јанковић на почетку своје каријере продуцирао албум Дине Мерлина.

Улоге:
Иван Босиљчић    ,Слобода Мићаловић    , Милутин Караџић    , Гордан Кичић    ,Небојша Дугалић    ,Исидора Јанковић  ...