ФИС Златибор: Дупла победа за Петру Вељковић

Други део дводневног програма традиционалних ФИС трка у алпском скијању одржан је у суботу на Торнику у организацији Ску клуба Чигота и Скијашког савеза Србије. Победе на тркама слалома другог дана однели су Страхиња Станишић и Петра Вељковић, а у конкуренцији су биле репрезентације Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске, Грчке.

Према пропозицијама, други дан се бележи као засебна трка која се састоји из две вожње. У мушкој конкуренцији победио је српски репрезентативац Страхиња Станишић. Двадесеттроогодишњи скијаш је трку слалома завршио за 1:46.85 а иза њега су остали Марко Шљивић из БиХ, који је првог дана био првопласирани и Филип Kрота из Хрватске. Након што је првог дана завршио без пласмана, Чајетинац Рашо Јевремовић није стартовао у суботу, а 16 скијаша је освојило ФИС бодове.

У женској конкуренцији поново је славила Петра Вељковић, која је тако на Златибору уписала дуплу победу. Време за 19-годишњу победницу било је 1:49.86 чиме је освојила 81,06 ФИС бодова. Друго место освојила је, као и на трци у петак Марија Елени Циовулу из Грчке. На трећем месту била је такође Гркиња Марија Kалцојани, а укупно осам такмичарки је завршило трку.

У суботу није било падавина, па су услови на стази били лакши, а сунчан дан је допринео пријатном амбијенту.

Извештај са трке одржане у петак:

https://youtu.be/MKWv2XY0G7I