ФК Чајетина у јеку припрема за пролећну полусезону

Сениорски састав ФК Чајетина увелико је кренуо са припремама за пролећну полусезону Златиборске окружне лиге. Тим тренера Дарка Видића први део првенства окончао је на 5. месту (скор 7-4-4), са 25 освојених бодова, девет мање од другопласираног Перућца. У првој утакмици наставка такмичења очекује их гостовање Јежевици (првенство се наставља половином марта). Чињеница да је тек позни зимски период донео обилне снежне падавине приморава екипу на рад у затвореном, пре свега кроз тренинге у хали.

-Изузев пожешких тимова, мислим да нико од нас преосталих неће потпуно спремно дочекати наставак лиге. Ове седмице смо требали да одиграмо први контролни меч са Омладинцем из Здравчића, али снег и вода онемогућавају одигравање утакмица. Имамо два-три тренинга седмично, уз термине у којима појединци упражњавају рекреацију, нека фудбалска норма се свакако испуни-каже тренер Видић

У паузи је клуб претрпео и измене у играчком кадру, мада ни ту није било без пехова.

-У тим се вратио Обрен Радишић, који је у прошлој полусезони био најбољи стрелац Криве Реке у Општинској лиги. Међутим, он је практично на првом тренингу повредио прст, с обзиром да ће паузирати неколико седмица, дефинитивно неће бити спреман за сам почетак лиге. Осим њега, у клуб су дошли голман Марко Јовановић, затим некадашњи играч Златибора и Дорћола, Дејан Филиповић, као и млади задњи везни Срђан Филиповић, доведен из омладинског погона Златибора. Једини одлазак је Видоје Луковић, који је прешао у Пријепоље.

Амбиције клуба за наставак сезоне су да се покуша пробој до прве три позиције, с обзиром да би тај пласман од наредне сезоне могао донети улазак у Зону Морава, коју ће од наредне године чинити клубови из чачанског и златиборског округа. Према Видићевим речима, клуб у прва четири кола има нешто лакши распоред, а у 5. колу их очекује дерби и гостовање водећем Златару.

Такође, млађе категорије ФК Чајетина иза себе имају успешан зимски период, са неколико одличја на турнирима широм Србије. У квалификационом циклусу за СОС Лигу будућих шамиона све генерације клуба налазе се међу прве четири екипе у својим годиштима. Крајем марта, првенство ће наставити и петлићи (који наступају за ФК Златибор).

(фото: архива)