Фудбал: Четири играча Златибора у најбољем тиму јесени

У избору специјализованог портала Србија фудбал, четири фудбалера Златибора нашла су се у најбољем тиму Прве лиге Србије у првој половини првенства. Место међу 11 најбоље оцењених играча према мишљењу овог сајта нашли су Милош Чупић, Раде Глишовић, Никола Недељковић и Урош Весић.

Место најбољег голмана заузео је чувар мреже чајетинског тима Милош Чупић. Млади голман на позајмици из Црвене звезде у јесењем делу шампионата бранио је у 20 утакмица, а од тога је на 10 сачувао мрежу нетакнутом. Учинак Чупића којем је ово друга сезона у Златибору допринео је да екипа Предрага Ристановића буде најбоља одбрана у лиги са 14 примљених голова.

У најбољих 11 нашао се и Раде Глишовић, на месту левог штопера. Чајетинац иза себе има успешну полусезону у којој је показао да се на њега може рачунати. Двадесетчетворогодишњи дефанзивац одиграо је ове сезоне 15 утакмица, а можда се најбоље приказао на гостовању против Графичара када је постигао и гол који је Златибор тада поставио на прво место. Добре партије Глишовићу су донеле признање за најбољег спортисту општине Чајетина.

Централно место у везном реду заузео је Никола Недељковић, који је према избору Србија фудбала, и најбољи фудбалер Златибора ове јесени. Летошњи новајлија из Бежаније је одиграо 22 меча уз четири постигнута поготка, а четири пута је и проглашен за играча утакмице. Двадесетдеветогодишњи везиста је један од најважнијих играча у Ристановићевој поставци, како у грађењу игре, тако и у дефанзивним задацима, а извођење прекида и могућност да из „слободњака“ постигне гол су му велика врлина.

Квартет играча Златибора у најбољем тиму јесени заокружује Урош Весић. Крилни фудбалер је наступио у 14 мечева, а постигао је и један гол у победи против Колубаре на Швајцарији. Експлозивност и брзина којом је ове јесени продирао по десној страни, често су разгалили навијаче чајетинског тима. Весић је један од најмлађих играча у првој постави и за очекивати је да на пролеће поправи неке сегменте у игри као што је завршница и константност.

Да подсетимо, Златибор је после 23. кола на деоби трећег места на табели 37 бодова, а такмичење у Првој лиги се наставља у фебруару. Пре поласка на припреме које почињу средином јануара, ради се на појачавању тима.

Најбољих 11 „А тим“: Чупић (Златибор), Вукајловић (Земун), Глишовић (Златибор), Марјановић (Графичар), Варјачић (Раднички 1923), Недељковић (Златибор), Говедарица (Кабел), Стевановић (Динамо), Гаврић (Графичар), Весић (Златибор), Катанић (Металац).

Најбољих 11 „Б тим): Поповић (Динамо), Кочовић (Кабел), Млађовић (Металац), Бихорац (Кабел), Дабић (Графичар), Крстић (Бачка), Побулић (Раднички Пирот), Јешић (Металац), Ђорђевић (Бачка), Станојев (Графичар), Ђенић (Колубара).