Фудбал: Млади и странци траже афирмацију у екипи Златибора (видео)

Фудбалски клуб Златибор је током пробијања до Суперлиге представио неколико играча који су претходно играли на нижим фудбалским нивоима, а иако резултат у овој сезони није добар, афирмацији се надају млади играчи у тиму.

Неколико фудбалера млађих од 21 године је наступало за Златибор током ове сезоне,а нови млади играч који је добио шансу је Стефан Денић из Обреновца, који игра на месту предњег везног играча, а имао је несрећу да се повреди по доласку током зимксих припрема. После опоравка, на мечу против Радника у Сурдулици је дебитовао, како за клуб тако и у највишем рангу и од тада је уписао четири наступа. Момак рођен 1999. је наступао за ОФК Београд, Интернационал, БАСК и Раднички из Обреновца.

"Ово је велики искорак за мене, дошао сам из треће лиге, фудбал је доста озбиљнији, али мисмим да сам се полако навикао. Све екипе су баш добре рецимо Војводина има сјајне играче у вези, попут Дринчића. Сви ми би волели да једног дана играмо на том нивоу и тежимо ка томе. Задовољан сам својом игром. Играмо до краја, да освојимо што више бодова. Свакако бих волео да останемо некако у Суперлиги, мада је и Прва лига сасвим коректна. Али, када се заврши све, тада ћемо размишљати.

После Милоша Чупића и Душана Чубраковића шансу међу стативама добио је  млади голман Лука Савић који је почео у ужичкој Слободи, где се вратио после годину и по дана у омладинској школи Црвене звезде, а у екипи са Швајцарије је од октобра и бранио је на последња два меча.

"Осећај је фантастичан, није лако доћи довде, ипак је ово озбиљан ниво фудбала. Треба бити професионалан, и ово видим као награду за све ове године током којих сам напорно радио и био посвећен овом послу. До скоро сам суперлигашке играче гледао на ТВ-у, а сада већ играм против њих,"

У претходним сезонама странци, углавном из Африке, су се повремено појављивали у екипи Златибора, али се нису дуго задржавали. Најбољи утисак оставио је искусни Бразилац Елиомар да Силва, али се повредио. Шансу је добио Рус Шабат Логуа, који је зимус стигао из Бачке, а раније је наступао у нижим ранговима у својој земљи. Брзоного крило каже да је задовољан, иако је екипа у доњем делу табеле у дебитантској сезони.

"Заиста ми се свиђа живот овде, веома су добри људи и место је лепо. Природа ме помало подсећа на Абхазију, одакле сам родом и стварно ми се све допада."

У странце спада и Данијел Судар, задњи везни са аустријским држављанством пореклом из Хрватске који је прошао омладинску школу бечког Рапида. У тим Златибора је стигао из треће аустријске лиге и до сада одиграо три меча. Занимљиво да је Данијелов отац Даринко познат у бившој Југославији као колекционар плоча Рибље чорбе и велики љубитељ серије Отписани, а по овом акционом класику би се могла описати и тренутна ситуација фудбалера Златибора који су далеко од опстанка у Суперлиги.

https://www.youtube.com/watch?v=hxAipOzhu1w&ab_channel=TV%C4%8Cajetina