Фудбал: Млађе категорије Златибора у Игалу

Млађе категорије фудбалског клуба Златибора налазе се на седмодневним припремама у Игалу. Пионири, кадети и омладинци у пратњи тренера Владимира Мудринића, Ивана Максимовића, Дарка Видића, тренера голмана Угљеше Kуке и директора млађих категорија Бранка Новаковића отпутовали су на црногорско приморје 1. марта, а повратак је заказан за 8. март.

Према речима клупских представника, услови смештаја у хотелу Kапри су одлични уз изузетно гостопримство власника хотела породице Бајчета. Услови за рад су на веома високом нивоу на теренима ФK Игало а у плану су контролни мечеви са ФK Игало, ФK Орјен Херцег Нови и ФK Обилић Игало за све категорије.

„Радна атмосфера је на веома високом нивоу, момци прихватају рад веома озбиљно и на добром смо путу да у првенство уђемо максимално спремни. Време нас за сада служи, услови су сјајни и надам се да ће Игало постати наша трајна база за зимске припреме јер овде имамо све што нам је потребно. Поред свега тога веома битан сегмент бих нагласио ту социјализацију деце где они седам дана 24 сата проводе заједно, функционишу као тим и стичу добре навике тимског рада и упознају се са начином живота професионалног спортисте за шта их ми тренери негде у перспективи и припремамо,“

каже директор млађих категорија Новаковић који се захвалио директорима школа у Чајетини, родитељима и истакао да је клуб предузео мере предострожности због корона вируса:

„Нагласио бих да ништа од овога не би било могуће организовати без великог разумевања директора основне и средње школе у Чајетини који су нам изашли у сусрет и дозволили изостанак њихових ђака а наших чланова клуба ових пет наставних дана и на томе им се неизмерно захваљујем! И наравно захвалност родитељима који нас увек подржавају и сада су пружили пуну подршку реализацији ових припрема. Мало нас је реметила сва та ситуација око Kорона вируса али је клуб предузео све мере предострожности да изврши процену безбедности, контактирао завод за јавно здравље, институт Батут и све остале надлежне службе,“

изјавио је директор млађих категорија ФK Златибор Бранко Новаковић. Да подсетимо, млађе селекције су имале задовољавајуће резултате у јесењем делу својих такмичења јер су пионири на трећем месту Западно-моравске групе са 12 победа уз три ремија и два пораза, кадети су на шестом месту са пет победа уз два ремија и четири пораза, омладинци су другопласирани у Западно – моравској групи са пет победа и по два ремија и пораза.

[easy_image_gallery gallery="754"]