Фудбал: Нови несрећан пораз Златибора

Фудбалери Златибора поражени су од Новог Пазара резултатом 1:0 на домаћем терену у Ужицу у 33. колу Линглонг Суперлиге Србије. Овим поразом чајетински тим је остао без шансе да се на терену избори за опстанак у елитном рангу, па сада једино преостаје нада да ће се административним путем одлучити о мањем броју екипа које испадају.

Златибор је поново доживео пораз сплетом несрећних околности јер је имао играча више што није успео да искористи. Пазарци су до веома битних бодова у борби за опстанак дошли поготком у 55. минуту из слободног ударца иако су имали играча мање од 21. минута када је искључен Марко Маринковић.

Након што је Нови Пазар остао са играчем мање Златибор је имао добру шансу после дубинске лопте за Вукића али су ударци Денића и Хаирлаховића избијени готово са голи није добрим напором одбране гостију. Играчи у белим дресовима нису изгледали као да су бројчано надмоћ ни те се Пазар сасвим успешно бранио а дочекао је и своју шансу из прекида који је одлично извео леви бек Влајковић. Резервиста који је ушао са клупе да попуни место на левом беку са 30-ак метара искоса добро је извео слободан ударац. Лопта је почела да лелуја што збуњује голмана Чубраковића те прима гол. Имала је екипа Предрага Ристановића до краја још једну шансу, али је Јањић из добре позиције пребацио гол.

После 33 утакмице Златибор је на 18. месту са 22 освојена бода, док је Нови Пазар са 39 бодова тренутно ван зоне испадања, али остали мечеви ове рунде такмичења играју се у суботу и недељу.

Златибор - Нови Пазар 0:1 (0:0) Стадион: Градски стадион Ужице, судија: Милош милановић. Златибор: Чубраковић, Мијаиловић (од 80. Плавшић), Стаменковић, Момчиловић, Севић, Дашић (од 71. Живановић) Судар (од 71. Милорадовић), Јањић, Денић (од 71. Миленковић), Хаирлаховић (од 57. Петронијевић), Вукић 6 Нови Пазар: Рнић, Пешукић, Тртовц, Којић, Маринковић, Делимеђац, Киковић (од 35. Влајковић), Исламовић (од 59. Хаџибулић), Никчевић (од 77. Мићић), Стоиљковић (од 59. Благојевић (од 77. Перић)) Аганспахић.