Фудбал: Пораз Златибора за крај дебитантске сезоне

Фудбалери Златибора изгубили су од Мачве резултатом 1:0 у последњем колу Линглонг Суперлиге Србије. Чајетински тим је са неколицином младих играча који су мање играли током првенства поразом завршио дебитантску сезону у елитном рангу.

Стрелац јединог гола за Шапчане био је колумбијски нападач Дилан Ортиз у 77. минуту. Претходно је и Златибор имао својих шанси, нарочито у првом полувремену, а најбољи стрелац Стефан Вукић је погодио пречку. У другом полувремену шансу су добили и најмлађи првотимци Златиборца попут Александра Његуша и Милисава Ћировића.

"Златибор је ове године ушао у Суперлигу, био је неискусан по том питању и највише због тога је дошло до испадања. Надам се да ћемо у неком наредном периоду поновити тај успех па да ћемо се боље пласирати,"

рекао је после утакмице тренер Златибора Предраг Ристановић. У историјском наступу у српској фудбалској елити, клуб из Чајетине је на 38 утакмица скупио 29 бодова, победио је на седам мечева и осам пута одиграо нерешено и завршио на 18. месту, а иза себе је оставио управо Мачву и ОФК Бачку.

Мачва - Златибор 1:0 (0:0)

Стадион: ФК Мачва, судија: Јован Шегрт.

Мачва: Самуровић, Пејовић (од 83. Јовановић), Трипковић, Суботић, Обровац, Мијаиловић, Адамовић, Кнежевић, Сладојевић, Ђоковић (од 71. Панић), Ортиз.

Златибор: Савић, Јездимировић (од 71. Петронијевић), Николић, Живановић, Мијаиловић, Дашић (од 46. Његуш), Судар, Милорадовић (од 71. Логуа), Муламуратовић (од 46. Мирковић), Богићевић (од 71. Ћировић), Вукић.

М. Ј.