Фудбал: Росић са репрезентацијом у Америци

Репрезентативци у амбасади САД

Голман из Чајетине Драган Росић добио је позив селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија за пријатељску утакмицу против Сједињених америчких држава која се игра 26. јануара у Лос Анђелесу. У српској селекцији за ову акцију су играчи из Суперлиге Србије који ће имати прилику да се покажу.

Росић је ове сезоне на голу Радничког из Ниша био у седам утакмица у најјачем рангу српског фудбала, a нарочито се истакао одбранама на утамици против Црвене звезде. У редове нишког суперлигаша је стигао у септембру након што му је летос истекао уговор са Алмеријом. Током боравка у Шпанији, 25-годишњи чувар мреже је био на позајмицама у Албасетеу, Селти Б и Фуенлабради. Ово неће бити први пут за Росића да задужује опрему са државним грбом јер је раније био члан млађих селекција, а бранио је и за младу репрезентацију на Европском првенству 2019. у Италији.

Репрезентативци су већ имали окупљање јер су аплицирали за визе у америчкој амбасади. Утакмица са репрезентацијом САД се игра 26. јануара од у 4:00 ујутру.

Позвани играчи: Голмани: Ђорђе Петровић (Њу Ингланд), Драган Росић (Раднички, Ниш). Одбрана: Ранко Веселиновић (Ванкувер), Немања Стојић (ТСЦ), Немања Петровић (ТСЦ), Филип Дамјановић (Вождовац), Марко Мијаиловић (Вождовац). Средина терена: Мирко Топић (Војводина), Милош Пантовић (Вождовац), Владимир Лучић (Чукарички), Лука Илић (ТСЦ), Лука Бијеловић (Спартак), Марко Ивезић (Вождовац), Вељко Симић (Војводина), Никола Петковић (Чукарички). Напад: Дејан Јовељић (ЛА Галакс), Никола Штулић (Раднички Ниш).